Bergens Tidende

Menig: «Jeg var knappe 10 cm unna å bli revet i stykker»

-

I et åpent innlegg på Facebook deler Trond Strand en beskrivels­e av hva som skjedde om bord på KNM «Helge Ingstad». Konens grandnevø skal ha vaert menig på skipet.

«Fra konemors grandnevø om bord på KNM Helge Ingstad».

Slik innleder Trond Strand et Facebook-innlegg som ble publisert i går.

Han oppgir selv å ha vaert marineoffi­ser i Forsvaret i 28 år.

Strand gjengir en melding som konens grandnevø skal ha sendt henne.

– Revet bort

Slik lyder meldingen, som nevøen skal ha sendt:

– Jeg var knappe 10 cm unna å bli revet i stykker. Halve lugaren er revet bort og knust. Dekket rett over oss er bare borte og det er fuel i vannet og over hele meg. Måtte kjempe mot klokken for å ikke bli elektrosjo­kket av høyspentka­bler som lå i vannet rundt meg.

– Jeg og de andre på lugaren min måtte stå helt på kanten av skroget for å ta sats opp til dekket over. Derifra måtte vi klatre inn i et lite hull over oss, for å komme på innsiden av skaden. I gangen finner jeg lommelykt og ledderman, tar det med meg.

Vil ikke kommentere

– Jeg blir brakt til saniteten hvor jeg kjapt blir behandlet for mine skader. Når jeg var behandlet tar jeg hånd om de andre på sykestuen. Ikke lenge etter blir det slått «forlat fartøyet rulle». Alt etter det har dere vel allerede lest og hørt.

BT har vaert i kontakt med Strand, som ikke ønsker å kommentere Facebookin­nlegget, som først ble omtalt på nettstedet aldrimer.no.

Pressetals­person i Sjøforsvar­et, Torill Herland, vil ikke kommentere detaljene som er delt i innlegget. Hun gir følgende kommentar:

– Det er nok noen som har fått veldig sterke opplevelse­r av hendelsen, det er det ingen tvil om. De som har vaert utsatt for dette opplever det veldig forskjelli­g.

 ??  ?? – REVET BORT: «Halve lugaren er revet bort og knust. Dekket rett over oss er bare borte og det er fuel i vannet og over hele meg», skriver en av de menige som var om bord på KNM «Helge Ingstad».
– REVET BORT: «Halve lugaren er revet bort og knust. Dekket rett over oss er bare borte og det er fuel i vannet og over hele meg», skriver en av de menige som var om bord på KNM «Helge Ingstad».
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway