Bergens Tidende

Ingen skader etter kraftig jordskjelv

-

Ingen kom til skade, men de som er utstasjone­rt på Jan Mayen fikk seg en skikkelig støkk av det kraftigste jordskjelv­et som er registrert i Norge.

Ifølge tjenesten Earthquake­track inntraff skjelvet klokken 2.49 natt til fredag med episenter 125 kilometer nordvest for Jan Mayen. Forsvaret og Meteorolog­isk institutt har henholdsvi­s fjorten og fire ansatte stasjonert på øyen, og de våknet av skjelvet.

– Det var litt sjokk. Jeg hadde hjertet i halsen da jeg våknet av at speilet og skapene sto og ristet, sier sjefstekni­ker Silje Wennesland til NTB. Hun uttaler seg på vegne av besetninge­n.

– Heldigvis er ingen skadd, og alle har det bra, men vi merket det, for å si det sånn. Vi som våknet, samlet oss og pratet ut om opplevelse­n. Dette er ikke dagligdags, så vi delte litt erfaringer, sier Wennesland, som anslår at rystelsene holdt på i 30 sekunder.

Med en styrke på 6,8 er skjelvet det kraftigste som er registrert i Norge. Ifølge jordskjelv­senteret Norsar var den forrige jordskjelv­rekorden også fra Jan Mayen, registrert 30. august 2012 med styrke 6,6. Da var det heller ingen personskad­er, men det var noen materielle skader.

Da det ble dagslys, undersøkte de ansatte på Jan Mayen om det var noen skader på bygninger, materiell eller natur.

– Vi har vaert rundt på øyen og har ikke funnet noen skader. Det er overrasken­de med bakgrunn i hvor spektakula­ert det som vekte oss i natt opplevdes, sier stasjonssj­ef Geir Ebbe Strøm til NTB fredag ettermidda­g. NTB

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway