Bergens Tidende

En av tre som tapte KrFstriden vurderer å gi seg

- EYSTEIN RØSSUM eystein.rossum@bt.no KJETIL GILLESVIK

– Den dagen KrF går i regjering med Frp, melder jeg meg ut, sier Rigmor Andersen Eide. Hver tredje delegat som støttet Knut Arild Hareide på landsmøtet vurderer nå å gi seg.

Sist fredag var Eide delegat på KrFs ekstraordi­naere landsmøte. Der støttet hun partileder Hareides store plan om å ta partiet til venstre og gå i regjering med Ap og Sp. Nå blir det i stedet forhandlin­ger om å gå i regjering med Frp, Høyre og Venstre.

– Jeg håper disse forhandlin­gene ikke lykkes, og at Knut Arild får en ny mulighet til å forhandle med Sp og Ap, sier Eide, som ser mørkt på sin egen fremtid i partiet.

Sliter med nederlaget

– Den dagen KrF går i regjering med Frp, melder jeg meg ut, sier Eide, som tidligere satt på Stortinget i åtte år.

Hun overtok

Kjell Magne Bondeviks plass som KrFs representa­nt fra Møre og Romsdal i 2005.

Bergens Tidende har vaert i direkte kontakt med 89 av de

90 delegatene på den tapende siden.

De er blitt spurt om hvordan de ser på sin egen fremtid som aktive KrF-ere: Om de vil fortsette som før, om de er gått i tenkebokse­n, eller om de har tenkt å trappe ned eller gi seg helt.

Svarene er ikke oppløftend­e for nestleder Kjell Ingolf Ropstad, som prøver å få med seg et samlet parti videre.

28 av de 90 delegatene på den tapende siden sier de nå har satt seg på gjerdet og avventer sin egen fremtid. Seks delegater vil ikke uttale seg, mens seks delegater sier de har bestemt seg for å trappe ned eller gi seg helt.

– Nederlaget forrige fredag var mye tyngre enn jeg trodde på forhånd, sier Rigmor Andersen Eide.

Hun tenker mye på hva som hadde skjedd hvis Rogaland også hadde gitt plass til «rød» side blant delegatene, og at det ikke hadde oppstått sykdom i Hareide-fløyen på fylkesårsm­øtet til Vestfold.

– Da hadde rød side vunnet.

 ??  ?? BARE TAPERE: KrF var et splittet parti etter høyresving­en på landsmøtet forrige fredag. Den eneste som forsøkte å juble, ble stoppet umiddelbar­t.
BARE TAPERE: KrF var et splittet parti etter høyresving­en på landsmøtet forrige fredag. Den eneste som forsøkte å juble, ble stoppet umiddelbar­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway