Bergens Tidende

Vega tilbake på landslaget

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no

Den nye landslagst­reneren har Branns ving møtt tidligere.

Fredag formiddag gjorde Brann de siste forberedel­sene før bortekampe­n mot Kristiansu­nd. Kvelden før fikk Deyver Vega beskjed om at han var tatt ut på Costa Ricas landslag, som skal møte Chile og Peru i privatland­skamper seinere i november.

– Jeg var så glad. Jeg har jobbet mye for denne muligheten, sier Vega etter fredagens trening.

Det naermer seg to år siden sist Vega hadde på seg landslagst­røyen, og ifølge vingen var ting annerledes da.

– Da var det vanskelig. Det var midt i ferien, jeg følte meg ikke i form og var ikke fokusert. Nå er det annerledes, sier Vega.

Costa Rica har hentet Gustavo Matosas som trener – en trener Vega har møtt tidligere. Som Deportivo Saprissa-spiller, møtte Vega mexicanske América, ledet av Matosas, i en turnering mellom seriemeste­rne i Amerika.

– Vi tapte, de var så gode, sier Vega.

Ny formasjon

Den nye treneren bruker også en annen formasjon, som passer Vega bedre.

– Tidligere spilte vi med fem bak. Nå blir det fire. Da føler jeg vi kan vaere mer offensive, og det er bedre plass til spillere som liker å ha ballen, sier Vega.

– Det er kjekt for ham. Han har hatt en tung sesong, men kommet på slutten og hatt to gode kamper. Han er veldig profesjone­ll og har trent hardt. Det er en grunn til at han er tatt ut etter å ha spilt så lite, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Tapet spiss

Tidligere i uken ble Markus Olsen Pettersen tatt ut på U20-landslaget for første gang.

– Veldig kjekt at vi har en av de mest spennende keeperne i Norge. Han har spilt og gjort det bra, sier Nilsen.

På slutten av torsdagens trening måtte Daouda Bamba hjelpes av banen, og så tydelig ut til å vaere i smerter. Nilsen mente det «ikke så bra ut», og at det trolig var en vridning i kneet. Fredag var Bamba tilbake på feltet, og avsluttet treningen med å lime et langskudd i krysset.

– Vi tapet han opp og han var med i dag. Han er et spørsmålst­egn, så vi får se, sier Nilsen om spissen spillemuli­gheter på søndag.

Bamba ønsket ikke å snakke med pressen etter treningen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway