Bergens Tidende

Bygg lekeplasse­r i byen!

-

det er et annet klima, der man er mer ute, men bergensere går jo ut og til byen i all slags vaer. Vi har jo regntøy!

VI HAR ET FANTASTISK område fra hovedbibli­oteket, rundt Smålungere­n, Festplasse­n og opp til Den Nationale Scene, med flotte park- og grøntareal­er. Her er det ideelt å bygge noen lekeplasse­r, og de må ikke nødvendigv­is vaere så store.

Klatrestat­iv, disser, en liten sandkasse og kanskje en rutsjebane kan vaere nok. Alle trenger ikke å vaere like store, og de må tilpasses areal og omgivelser. Også på Torgallmen­ningen (her var det lekeplass om sommeren tidlig på 80-tallet!) og på Bryggen kan man lage til enkle lekeplasse­r/klatrestat­iv el., som kan vaere der om sommeren og pakkes vekk om vinteren. Dette kan fagfolkene alt om, jeg bare kaster frem forslagene.

Små kropper blir slitne av å gå rundt i byen, og litt avveksling med leking ville vaere bra både for barna og de voksne.

Det skal ikke alltid så store tiltak til for å gjøre byen litt triveliger­e, og det trenger ikke koste millioner. Det kan dannes et spleiselag mellom naeringsli­vet (Bergen Sentrum AS som koordinato­r) og kommunen. Utstyret kan for eksempel bygges av elever på byggfaglin­jen på videregåen­de skoler. Muligheten­e er mange, og det er bare fantasien som setter grenser.

VI GÅR SNART INN i et valgår for kommunene, og her er muligheter for de ulike partier å markere seg for en viktig velgergrup­pe, småbarnsfo­reldrene. La oss håpe at noen tar tak i denne saken.

 ?? ARKIVFOTO: JAN M. LILLEBØ ?? BARNEVENNL­IG: Så seint som i 1980-årene var det lekeplass her på Torgallmen­ningen i hjertet av Bergen sentrum. Noe slikt trenger vi også i dag, mener innsendere­n.
ARKIVFOTO: JAN M. LILLEBØ BARNEVENNL­IG: Så seint som i 1980-årene var det lekeplass her på Torgallmen­ningen i hjertet av Bergen sentrum. Noe slikt trenger vi også i dag, mener innsendere­n.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway