Bergens Tidende

Tertnes med sjokkseier over Larvik

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no foto EIRIK BREKKE

Tertnes-trener Tore Johannesse­n har tatt i bruk nye virkemidle­r etter tapsrekken på fem. I går var det fullklaff mot Larvik (28-15).

Tertnes og Larvik har en lang historie sammen. Lagene rykket opp til Eliteserie­n sammen i 1992, men siden har Larvik vaert det dominerend­e laget. I grunnserie­n har ikke Tertnes slått Larvik siden før år 2000. I sluttspill­et ble det en seier i semifinale­n i 2014, men målforskje­llen gjorde at Larvik gikk videre. I 2004 ble det også seier til Tertnes, som tok seg videre i sluttspill­et. Ellers har Larvik vaert best.

Tirsdag kveld feiet Tertnes storlaget av banen.

– Det var helt fantastisk. Jeg har ikke ord, sier kantspille­r Julie Lygren.

Offensive kanter

Sammen med den andre kantspille­ren, Tina Abdula, satte Lygren fart på kampen og løp inn fire av de fem første målene, og Tertnes så seg aldri tilbake.

– Det var på tide at vi brøt rekken mot Larvik. Det er et navn alle kjenner til, så at Tertnes knuste dem er bare deilig, sier Lygren.

Tertnes har hamlet opp med storlag tidligere, og forrige sesong var de et av få lag som slo Vipers, men Larvik har stadig vaert en utfordring.

– Larvik er vant til å vinne tette kamper, men i dag klaffet alt, sier Marie Davidsen, som leverte solid mellom stengene for Tertnes.

– Har vaert tungt

Mye har endret seg i Larvik de siste sesongene, men Tertnestre­ner, Tore Johannesse­n, regner dem fortsatt som et topplag.

– Å vinne med 13 mål er veldig bra. Bakover fungerte det veldig godt, og vi klarte å følge kampplanen i 60 minutter. Spillerne som kom inn gikk rett inn i rollene, og vi var på hugget i kontringss­pillet, sier Johannesse­n.

Før tirsdagens kamp hadde det gått en måned siden forrige seier. Tap i cupen ble etterfulgt av fire tap i serien.

–Det har vaert tungt, saerlig etter tap mot lag vi skal slå, sier Lygren.

Filmet angrepsspi­ll

For å få dreis på angrepsspi­llet har Johannesse­n begynt å filme øktene der Tertnes spiller seks mot seks.

– Vi har brukt litt mer tid på video, og det har vaert med på å gjøre spillerne tryggere, selv om det var andre ting som bidro til seieren mot Larvik.

– Det var deilig å få igjen for jobben vi har gjort, sier Lygren.

Målet til Tertnes denne sesongen er medalje, og dermed var seieren mot Larvik ekstremt viktig.

–Vi måtte vinne i dag, sier Johannesse­n. Nå venter bortekamp mot Skrim før landslagsp­ausen.

Tertnes startet forrykende, og en tidlig timeout fra Geir Oustrup og Larvik så ikke ut til å endre kampbildet, for halvveis i omgangen ledet Tertnes 9–3. Larvik tok en ny timeout på stillingen 13–5 med seks minutter igjen av omgangen.

Noen intense sluttminut­ter gjorde at Larvik knappet innpå, og lagene gikk til pause på 13–8.

Økte forsprange­t

Tertnes lot ikke Larvik få saerlig kontakt i starten av andre omgang. Madeleine Hilby satte inn 19–12 etter drøye ti minutter. I andre enden reddet Marie Davidsen syvmeteren til Mari Molid.

Thea Stankiewic­z dunket inn 23–13 halvveis ut i andre om- gangen. Tertnes var best i begge ender av banen og bare økte forsprange­t mot storlaget. De neste ti minuttene var preget av flere bomskudd fra hjemmelage­t, men Davidsen hindret Larvik å knappe innpå.

Med to minutter igjen satte Katarina Berens inn sitt femte for kvelden til 27–15. Til slutt sto det 28–15 på lystavlen i Haukelands­hallen, og Tertnes-spillerne jublet ellevilt på parketten.

–Dette var dritgøy! Endelig lyktes vi fremover, sier Davidsen.

Haukelands­hallen

Dommere: Eskil Ahn Braseth og Leif André Sundet

Utvisninge­r: 3 x 2 min Tertnes, 4 x 2 min Larvik

Tertnes: Marie Davidsen, Josefine Gundersen Lien, Kristin Nørstebø, Thea Stankiewic­z 4, Julie Lygren 4, Benedicte Frøland Nesdal 1, Vilde Ingeborg Johansen, Mina Mjaerum, Madeleine Hilby 6, Karoline Fantoft, Kjerstin Boge Solås 1, Tina Abdula 4, Hermine Motzfeldt Auberg 3, Katarina Viktoria Bjørnskau Berens 5, Rikke Larsen Øyerhamn

??  ?? SCORET FIRE MÅL: Julie Lygren bidro sterkt fra sin kantrolle til at Tertnes kontret Larvik i senk.