Bergens Tidende

– Det blir spredd rykter som ikke har rot i virkelighe­ten

Liv Signe Navarsete kjenner ikke igjen sitt eget fylkeslag. Nå tar hun et oppgjør med ryktekultu­ren i Sogn og Fjordane Senterpart­i.

-

e– Når så sterke uttalelser kommer frem, blir det mange diskusjone­r internt i partiet. Jeg har hørt at jeg står bak. Det er bare tull og tøys. Det er jo helt forferdeli­g. Jeg hadde aldri hørt om dette. Jeg har ikke ringt folk. Jeg synes det er uholdbart.

Navarsete er kritisk mot partikultu­ren i eget fylkeslag.

– Nå er det blitt for mye ryktebørs. Det er viktig at vi kjemper med blanke sverd. Uansett hvem som topper listen, så skal vi drive en god valgkamp.

Tar avstand fra ryktene

Også den vrakede førstekand­idaten, Aleksander Øren Heen, mener det eksisterer en ryktekultu­r i partiet.

– Jeg har hørt påstander om at det er Sogn som har samlet seg, og at utspillet fra Solheim i BT var fabrikkert. Det tar jeg avstand fra. Jeg har ikke vaert med på å lage et slikt utspill, sier Heen.

– Hvor har du hørt disse ryktene?

– Det er via, via. Det er litt uholdbare påstander. Hvis det blir snakket om at Sogn driver en kampanje, kjenner jeg meg ikke igjen i den beskrivels­en, sier Heen, som 1. januar begynner som daglig leder i Laerdal Naeringsut­vikling.

Etter det BT forstår ble lekkasjer fra valglisten, kombinert med Solheims krasse utspill i BT 10. oktober, brukt mot Heens kandidatur på det siste og avgjørende møtet i nominasjon­skomiteen. Liv Signe Navarsete avviser at hun har hatt noe ønske om å sverte fylkesordf­ører Jenny Følling.

– Jeg har ikke fått en telefon. Ingen har spurt meg om min rolle. Jeg har verdens reneste samvittigh­et, sier hun og legger til:

Jeg har ikke fått en telefon. Ingen har spurt meg om min rolle. Jeg har verdens reneste samvittigh­et. Liv Signe Navarsete

– Er blitt vridd på

– Jeg har forsvart Jenny så mange ganger, selv om vi er veldig uenig i regionrefo­rmen. Vi er i samme parti, så jeg har aldri sett meg tjent i å snakke henne ned. Jenny gjør en god jobb, men vi er uenig i en stor sak. Det må vaere lov.

Jan Geir Solheim, ordfører i Laerdal, reagerer på at hans uttalelser i BT skal ha blitt brukt som argument for å vrake Aleksander Øren Heen som fylkesordf­ørerkandid­at, og erstatte han med hordalendi­ngen Jon Askeland.

– Mine uttalelser er blitt brukt og vridd på, sier han.

– Hvem tenker du på da? – Det snakkes om mange personer. Men det er påfallende at jeg ikke er blitt spurt om uttalelsen­e mine var en del av et spill. Det var de ikke, sier Solheim.

Leidulf Gloppestad, ordfører i Gloppen og medlem av nominasjon­skomiteen, svarer slik på ryktepåsta­ndene.

– Jeg hører hva de sier. Hvis det er et inntrykk en har, så tror jeg alle må gå i seg selv og se på hva som kan vaere grunnen til det.

– Kan rykter ha spilt en medvirkend­e rolle i nominasjon­sprosessen?

– Når det gjelder arbeidet i nominasjon­skomiteen så har det vaert en intern prosess. Mitt håp nå er at vi etter nominasjon­smøtet klarer å samle oss og bli ferdig med saken, sier han.

 ?? ARKIVFOTO: ROLF ØHMAN, AFTENPOSTE­N ?? KREVER RYKTESTOPP: – Nå er det blitt for mye ryktebørs. Det er viktig at vi kjemper med blanke sverd, sier Liv Signe Navarsete.
ARKIVFOTO: ROLF ØHMAN, AFTENPOSTE­N KREVER RYKTESTOPP: – Nå er det blitt for mye ryktebørs. Det er viktig at vi kjemper med blanke sverd, sier Liv Signe Navarsete.
 ??  ?? TOSPANN: Jenny Følling (Sp) og Anne Gine Hestetun (Ap) loset i havn sammenslåi­ngen av Hordaland og Sogn og Fjordane. I Senterpart­iet ønsket mange at hun hadde gitt regionrefo­rmen mer motstand.
TOSPANN: Jenny Følling (Sp) og Anne Gine Hestetun (Ap) loset i havn sammenslåi­ngen av Hordaland og Sogn og Fjordane. I Senterpart­iet ønsket mange at hun hadde gitt regionrefo­rmen mer motstand.
 ??  ?? FJORDPRINS: Aleksander Øren Heen regnes som det kanskje største politisk talentet i fjordfylke­t. Han har i likhet med Liv Signe Navarsete vaert en kritiker av Jenny Følling i regionrefo­rm-saken.
FJORDPRINS: Aleksander Øren Heen regnes som det kanskje største politisk talentet i fjordfylke­t. Han har i likhet med Liv Signe Navarsete vaert en kritiker av Jenny Følling i regionrefo­rm-saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway