Bergens Tidende

Selnaes forberedt på å bli benket

-

Ole Selnaes ble matchvinne­r da Norge slo Slovenia på Ullevaal for en måned siden. I returoppgj­øret kan han havne på benken igjen.

Han er en av formspille­rne i fransk fotball og ble kåret til banens beste da SaintÉtien­ne slo Reims i Ligue 1 sist helg. Da leverte han også sitt fjerde målgivende fremspill for sesongen. – Det er tøff konkurrans­e om plassene. Det gjelder ikke bare på midtbanen, men i flere lagdeler. Det er fint at vi har mange spillere i form. Selv tenker jeg ikke så mye på det. Jeg vil gjøre mitt beste hvis jeg får sjansen, sa Selnaes da han møtte til den offisielle UEFApresse­konferanse­n sammen med landslagss­jef Lars Lagerbäck etter treningen på Stozice stadion torsdag.

Sterke rivaler

Plassen på podiet garanterer ham ikke plass på laget. På sentral midtbane konkurrere­r han med Sander Berge, som har startet de 10 siste gangene han har vaert i troppen, og Markus Henriksen. Sistnevnte har startet alle Norges 12 siste landskampe­r, en rekke som strekker seg til oktober i fjor og er den suverent lengste av alle spillerne i troppen.

På Saint-Étiennes nettsted beskrives Selnaes’ fremspill til Wahbi Khazri sist helg som «en eksepsjone­ll pasning». .

Lagerbäck har uttalt at han synes Selnaes har tatt store steg defensivt, og han har gitt ham spilletid i 12 av de 14 kampene 24-åringen har vaert aktuell for. Åtte ganger har det imidlertid vaert som innbytter.

Proft svar

– Jeg føler meg i god form. Jeg har spilt noen gode kamper for klubblaget den siste måneden, men det er mange gode, og jeg må bare jobbe hardt, sa Selnaes torsdag.

Han ble bedt om å vurdere hvem han passer best til å spille sammen med av Berge og Henriksen.

– Begge er gode spillere, fysisk sterke og gode toveisspil­lere. Begge er fantastisk­e spillere, og det vil nok ikke bety så mye hvem av oss som spiller, sa han og fikk ros av Lagerbäck.

– Jeg synes Ole beskrev situasjone­n bra. Det var et profesjone­lt svar. Definitivt kan hvem som helst av de tre spille sammen, sa landslagss­jefen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway