Bergens Tidende

Han prøvde å følge etter OLmester Lorentzen på isen i 60 km/t.

- ØYSTEIN VIK oystein.vik@bt.no

– Jeg måtte bare tenke på hvordan jeg skulle unngå å kutte meg opp, sier Sindre Henriksen (26).

Hele verdenseli­ten på skøyter er nå på plass i Obihiro i Japan der verdenscup­en starter igjen til helgen. På en av de siste treningene skulle Sindre Henriksen henge seg på kompisen Håvard Holmefjord Lorentzen på et maksdrag rundt skøytebane­n. Men det gikk ikke som han hadde tenkt.

Lorentzen er kanskje verdens raskeste mann med skøyter på bena. Henriksen er best på 1500meter, og ønsker å bedre toppfarten sin. Det var derfor han hengte seg på Lorentzen. Men midt i en sving mistet han balansen.

– Jeg skulle vaere med «Lorry» (Lorentzen) på et maksdrag. Han gikk veldig fort og så var det litt sporete i svingen, begynner Henriksen.

Tidligere i treningen hadde Henriksen trent på tempo. To ganger åtte runder rundt skøytebane­n. Dermed var han godt sliten før han begynte sprinttren­ingen.

– Jeg var allerede shaky i bena, og så fikk jeg ubalanse i svingen og gikk på trynet, forteller Henriksen.

60 km/t

Bergensere­n skled fra indre bane, ut i ytre og mot putene i svingen.

– Jeg rakk å tenke meg om, for det var som om alt gikk i slow motion. Jeg fokuserte veldig på å løfte skøytene mine opp og å falle riktig.

Mange husker nok episoden da Håvard Lorentzen falt på trening i Inzell og høvlet opp leggen sin – en skade som kunne ha ødelagt karrieren. Henriksens lagkamerat, Allan Dahl Johansson, har også pådratt seg hjerneryst­else på trening.

– Det er så lett å få hodeskade eller å kutte seg. Men heldigvis gikk det bra, sier Henriksen.

Til vanlig går man runder rett under 30 sekunder på 1500meter. Da Henriksen skulle følge etter sin bergenskol­lega Lorentzen, var de på 24-tallet. Det betyr en fart på 60 kilometer i timen.

– Det var fort. Skikkelig maksfart. Jeg er jo ikke helt vant til det, men jeg må tørre å vaere tøff og gå fortere. Men det kan vaere litt vanskelig når vi allrounder­e skal gå fortere enn på lenge, sier Henriksen.

– Jeg var litt råtten

Hele verdenseli­ten er nå samlet i Japan. Henriksen, som ble olympisk mester på lagtempo i Pyeongchan­g, synes det er herlig å vaere i gang med sesongen igjen.

– Det er utrolig digg å vaere her. Treningsfo­rholdene er svaert gode og det er kjekt å møte konkurrent­ene igjen, forteller Henriksen.

Hans mål for sesongen er å ta medalje på 1500-meter under VM i Inzell på nyåret. Lørdag går han sesongens første 1500-meter.

– Jeg vet at Sindre kan bli en løper helt i verdenstop­pen, men hvordan det går i år, vet jeg ikke ennå, sier Bjarne Rykkje, trener for det norske allroundla­get.

Det norske skøyteland­slaget har trent mindre under sin nye trener Rykkje enn hva de gjorde under Sondre Skarli. Henriksen har stort sett likt dette, men han har justert litt inn mot sesongen.

– Jeg har lagt inn litt mer trening nå, for jeg var litt råtten. Nå kjenner jeg at kroppen begynner å funke bedre igjen.

Sindre Henriksen

 ?? ARKIVFOTO: BJØRN ERIK LARSEN ?? FREMADSTOR­MENDE: Slik så det ut da Sindre Henriksen ledet an på trening i Vikingskip­et, før avreise til Japan.
ARKIVFOTO: BJØRN ERIK LARSEN FREMADSTOR­MENDE: Slik så det ut da Sindre Henriksen ledet an på trening i Vikingskip­et, før avreise til Japan.
 ?? ARKIVFOTO: BÅRD BØE ?? TRIVES I JAPAN: Sindre Henriksen befinner seg nå i Japan sammen med de andre som skal gå verdenscup på skøyter. – Det er spesielt å vaere her i Japan. Alle er så utrolig høflige og godt oppdratt, sier Henriksen.
ARKIVFOTO: BÅRD BØE TRIVES I JAPAN: Sindre Henriksen befinner seg nå i Japan sammen med de andre som skal gå verdenscup på skøyter. – Det er spesielt å vaere her i Japan. Alle er så utrolig høflige og godt oppdratt, sier Henriksen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway