Bergens Tidende

Lagerbäck med full kontroll på Bulgaria

-

Lars Lagerbäck får løpende rapporter om utviklinge­n i Bulgarias kamp mot Slovenia mandag.

Håvard Nordtveit lar det vaere helt opp til Lars Lagerbäck og Per Joar Hansen å avgjøre hvilken informasjo­n som gis videre til spillerne underveis i bortekampe­n mot Kypros.

– Om Slovenia for eksempel skulle gå opp i ledelsen, vil det ikke vaere noe minus for oss å vite det. Da kan det gi en ekstra liten «push». På den andre side ville det sikkert bli stressende å få vite at Bulgaria for eksempel leder 3-0 tidlig. Da kan det bli litt mye kokos utpå der, sier han.

Tett duell

Det er så tett mellom Norge og Bulgaria at utviklinge­n i Sofia helt klart vil påvirke kampplanen i Nikosia. Norge blir gruppevinn­er ved minst å matche Bulgarias resultat, men om Norge vinner 1-0 og Bulgaria 2-0, er det bulgarerne som rykker opp.

– Vi kommer til å ha en person på plass i Sofia, og vi vil ha løpende kontakt, akkurat som i forrige kamp. Vi er nødt til å spille på Bulgarias resultat og kan ikke bare konsentrer­e oss om å vinne. Da kreves det litt mer både av oss på benken og av spillerne, sier Lagerbäck.

– Jeg skulle gjerne sluppet å coache ut fra utviklinge­n i en annen kamp, men denne gang må vi det.

Stefan Johansen vil gjerne holdes informert.

– Jeg tror det kan vaere en fordel. Det handler litt om balanse i laget og hvor mange folk vi skal sende frem. For min egen del synes jeg det er greit å vite, sier han.

Kan få rom

At Kypros trenger en seier i forsøket på å unngå nedrykk til D-divisjonen kan også spille inn mandag.

– Det kan vaere positivt for oss. Hvis de må gå fremover for å score mål, kan det bli mer rom for oss på deres banehalvde­l, sier Nordtveit.

 ??  ?? Lars Lagerbäck
Lars Lagerbäck

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway