Bergens Tidende

Erik Huseklepp spiller med store smerter

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no

Åsanes Erik Huseklepp er villig til å ofre mye for å holde laget i divisjonen.

I den første av de to kvalikkamp­ene lørdag ble han helt avgjørende. Det var først da Erik Huseklepp ble byttet inn, i det 69. minuttet, at Åsane fikk kampen inn i sitt spor.

Et lag som så fantasiløs­e og statiske ut, ble plutselig kreative og dynamiske. I joggetempo fant den tidligere Brann-helten lagkamerat­ene sine, og han scoret jammen med et langskudd selv også.

– X-faktor

På 20 minutter snudde Åsane 0–1 til 2–1, og sikret et kjempegodt utgangspun­kt til helgens returoppgj­ør. Mye takket vaere innbyttere­n med 36 landskampe­r.

Da Åsane presterte forholdsvi­s godt på våren, var jo det med erfarne Huseklepp som talismanen i angrepet.

Den rollen skulle han også ha i høst, men en ankelskade har spolert siste halvdel av sesongen for 34-åringen. Og det er i høst det har raknet for Åsane.

– Han har X-faktor og kvaliteter som kan åpne opp et forsvar, i tillegg er han en målscorer. Han har spilt på et høyere nivå, så han er soleklart viktig for oss, sier trener Mons Ivar Mjelde.

Derfor har Huseklepp kommet inn fra benken i de tre siste kampene. Med store smerter har han lidd seg gjennom sluttminut­tene, i håp om at kunne utgjøre en forskjell.

Og det gjorde han da det gjaldt som mest. I den første av to kvalifiser­ingskamper mot KFUM.

Spiller med smerter

– Jeg er jo ikke frisk. Jeg klarer ikke å løpe for fullt. Men så lenge jeg kan komme i posisjoner, vet jeg hva jeg er i stand til. Selv om jeg ikke er 100 prosent, sier Huseklepp, og legger til:

– Det smerter meg at jeg ikke kan vaere med fra start, for jeg føler jeg har mye å bidra med. Dessverre er jeg ikke frisk nok ennå. Men så lenge det ender som i denne kampen, er det helt strålende å komme inn fra benken.

– Hvor store er smertene i ankelen når du spiller?

– Med en gang jeg skal opp i toppfart, så går det ikke. Da sier foten «nei». Det gjorde jeg én gang i denne kampen, og da merket jeg det. Jeg kan ikke spille som jeg vil, sier Huseklepp.

Men han vil spille likevel. Han føler at han må. Å berge plassen i 1.-divisjon betyr mye, både for klubben og Huseklepp personlig.

– Jeg har ofret meg i de siste kampene. Hadde vi vaert sikret en plass i divisjonen, så hadde jeg ikke spilt noen av dem, sier kantspille­ren.

Håper å starte neste

Men kan han starte den neste, årets siste og viktigste kamp?

– Det er bedre nå enn for to uker siden, og hvis det blir enda bedre til neste helg, så kan jeg kanskje starte. Men det må vi nesten bare se, og finne ut hva som er lurest å gjøre, sier Huseklepp.

 ?? FOTO: FREDRIK VARFJELL, BILDBYRÅN ?? IKKE PÅ TOPP: Erik Huseklepp sliter fortsatt med en skadd ankel.
FOTO: FREDRIK VARFJELL, BILDBYRÅN IKKE PÅ TOPP: Erik Huseklepp sliter fortsatt med en skadd ankel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway