Bergens Tidende

– En tabbe kan avgjøre hele VM

- NICHOLAS BERGH nicholas.bergh@aftenposte­n.no

Magnus Carlsen hadde hvite brikker, men skapte lite trøbbel for Fabiano Caruana.

Det ble beskrevet som Magnus Carlsens «store mulighet». Men nå er Carlsens to strake partier med hvite brikker over. Og begge har endt remis.

Søndag var partiet over etter tre og en halv time. Siden han var så naer å tape i fredagens parti, syntes Carlsen det var litt lettere å svelge remisen denne gangen.

– Det føles som jeg slapp unna med mord da. På den måten er det litt lettere å takle remis i dag. Jeg elsker det ikke, men jeg er ikke på noen måte i panikkmodu­s, sier Carlsen.

28 min. på ett trekk

Dagen begynte med en avslått dronningga­mbit. Spillerne fulgte samme mønster som i det andre VM-partiet helt til Carlsens tiende trekk.

Caruana flyttet veldig fort. Men så brukte amerikaner­en fem minutter på det 12. trekket og hele 28 minutter på det 13. trekket.

Det ble imidlertid avbytte etter avbytte – og et mannefall av brikker. Carlsen satt igjen med en svaert jevn stilling der begge spillerne hadde like mange bønder, én dronning hver, én løper hver og én springer hver.

Carlsen byttet løper mot springer. Dronningen­e forsvant også fra brettet. Det var tydelig at verdensmes­teren prøvde å skape litt ubalanse.

– Det er «Magnusmeto­den» som er igjen å spille på. Det er at man spiller og spiller og nekter å gi seg, sa NRKekspert Torstein Bae.

– En tabbe avgjør VM

Men i praksis var det rett og slett ingenting å hente for en seierslyst­en Carlsen.

Det står 3,5–3,5 etter syv VM-partier. Får vi fem remisparti­er til, blir VM avgjort gjennom hurtigsjak­k-omspill.

– Vi kommer til punktet hvor én tabbe avgjør hele VM. For det er veldig lite tid på å slå tilbake, sier tidligere verdensmes­ter Viswanatha­n Anand i sjakksendi­ngen til Saint Louis Chess Club.

 ?? FOTO: WORLD CHESS ?? NY REMIS: Magnus Carlsen klarte aldri å utnytte sine to strake partier med hvite brikker.
FOTO: WORLD CHESS NY REMIS: Magnus Carlsen klarte aldri å utnytte sine to strake partier med hvite brikker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway