Bergens Tidende

Angelo Reira

-

Bergensrap­per, født i 1995 i Brasil.

Heter egentlig Trond Angelo Eriksen.

Oppvokst i Loddefjord, naermere bestemt i Skålevik.

Ga ut sin debutplate, «God Mornings Norge», tidligere i år.

Holder nå på med oppfølgere­n, i tillegg til utallige andre prosjekter.

QQQQQrappe­r Angelo Reira på låten «Klokken 3», fra debutplate­n «God Mornings Norge».

På noen av låtene til Angelo Reira fremstår teksten som en mer eller mindre tilfeldig flyt av ord. På andre låter, som «Klokken 3», trenger han dypere inn i materien.

– Digg at folk bryr seg

–Jeg får veldig mange tilbakemel­dinger på de sangene der jeg blottlegge­r meg. Folk som sier at den og den låten betyr mye for dem, og at de må felle en tåre når de hører på. Det er digg at folk bryr seg om musikken min, sier han.

For Angelo Reira legger ikke skjul på at han til tider har slitt med psykisk sykdom.

– Jeg kan ikke gå rundt og bekymre meg for demonene. Selv om jeg vet at de er der.

– Har du dem i sjakk?

– Jeg har dem i sjakk. Men ikke i sjakk matt, sier Angelo Reira.

I fjor sommer hadde han ikke kontroll. Etter en turbulent periode ble han da lagt inn på Sandviken Sykehus.

– Før jeg ble innlagt, hang jeg med altfor mange ustabile folk, og det var festing hver dag. Det ble for mye, og jeg fikk heller ikke spilt inn noe saerlig musikk, sier Angelo Reira.

En han imidlertid hadde rukket å vaere i studio med før han ble innlagt, var Lars Vaular. Angelo Reira var i Oslo og spilte inn noen vers. Men da han hadde lagt ned sine linjer og var ferdig i studio, var han ikke sikker på om dette var noe som kom til å bli gitt ut. Han trodde låten like gjerne kunne ende opp i bosspannet.

– Det trodde jeg helt til en dag på Sandviken da jeg hørte en Vaular-låt bli spilt på radioen. Plutselig skjønte jeg at det var den jeg var med på. Jeg skjønte at han hadde gitt ut låten, og at jeg var med på hans siste plate, sier Angelo Reira.

– Komplett rapper

Ikke lenge etter at Angelo Reira kom ut fra Sandviken spilte han en av sine til da kanskje viktigste konserter: på musikkbran­sjefestiva­len Vill Vill Vest i Bergen.

– Jeg bestemte meg bare for å vise at jeg ikke hadde tapt meg etter innleggels­en – og det klart jeg, sier han.

Musikkanme­lder i BT, Petter Lønningen, mener 2018 har vaert Angelo Reiras år, og han er spent på fortsettel­sen.

– Reira er en av Norges mest komplette rappere. Han kan vaere breial, knallhard, sårbar og morsom, gjerne alt sammen i samme låt. I tillegg har han en enorm arbeidskap­asitet, sier Lønningen.

Samarbeide­r

Angelo Reira har jobbet nesten i ett det siste året. Og om ikke lenge kommer det ut samarbeids­prosjekter med blant andre Rafael Eish (Hester V75), Vågard Unstad (A-Laget) og Sofie Hamre. Han har også ting på gang med danske Louis Valuta og islandske Aron Can.

– Men hva gjør du når du ikke rapper?

– Jeg er med familien, og så har jeg begynt å trene. Jeg løfter vekter, det er jaevlig digg for psyken. Og så «giser» jeg litt, men jeg må samtidig passe på at det ikke blir for mye «gis».

«Gis» i klikken

– Ordet «gis» bruker du mye både på scenen, i tekstene dine og på sosiale medier. Hva betyr det egentlig?

– Det betyr mye greier. Dette tror jeg du må skrive ned.

Du vet «ke det går i»?

– Ja.

– Det var en gammel tjommi som forkortet det og begynte å si «ke det gi», så ble det «ke gis». Og derfra ble det liksom: «e’ det noe gis i klikken» eller «giser det i klikken». Til slutt begynte folk bare å si «gis» når de kom inn i et rom. Men det betyr vel det samme som «digg» eller den 100-emojien. «Gis» er en livsstil. Skjønner du?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway