Bergens Tidende

Mørkt, men rørende om far og datters første møte

-

Oslo viser seg fra sin mest fotogene side i «Harajuku».

Saerlig i en situasjon hvor hun forestille­r seg at hun svever over Oslo, og titter ned på byen, byggene, lysene, er animasjone­n vakker.

Den gir en ellers ubehagelig scene et nesten drømmeakti­g preg. Det funker så godt med bildene av Oslo som Kvasi-Japan, at jeg gjerne kunne sett flere slike animerte sekvenser.

Visuelt er det også mye annet som gir assosiasjo­ner til bilder man kunne sett i en japansk anime.

En enslig tåre på et kinn pyntet med glitter. En ensom jente i folkemylde­ret. Silhuetten av far og datter, idet et tog forlater stasjonen.

TIL TROSS FOR DET STORE antallet neonlys, er dette en mørk film. At det er lille julaften og flittig bruk av julemusikk, betyr ikke julestemni­ng.

Vilde er i krise, villig til å gjøre nesten hva som helst for å komme seg bort, til og med møte sin far for første gang.

Samspillet mellom Ines Høysaeter Asserson og Nicolai Cleve Broch i scenene med far og datter er rørende. Broch evner å gjøre en mann som har tatt et rimelig uforståeli­g valg, til en stort sett sympatisk karakter, godt hjulpet av Ingrid Olava i rollen som hans saerdeles usympatisk­e kone.

Assersons evne til å formidle Vildes forvirring, sorg og sinne i møte med faren griper meg virkelig sterkt. Det er uten tvil en prestasjon som mange vil berøres av, enten de kan kjenne seg igjen i situasjone­n hennes eller ikke.

 ?? FOTO: MAIPO FILM ?? RØRENDE: Samspillet mellom Ines Høysaeter Asserson og Nicolai Cleve Broch i scenene med far og datter er rørende.
FOTO: MAIPO FILM RØRENDE: Samspillet mellom Ines Høysaeter Asserson og Nicolai Cleve Broch i scenene med far og datter er rørende.
 ??  ?? HANNE MARIE NORD
HANNE MARIE NORD

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway