Bergens Tidende

– Det naermeste siden parti én

-

Magnus Carlsen gikk nye veier og forsøkte å sette Fabiano Caruana under press. Likevel endte også det niende VM-partiet i London med remis.

Dermed er det fortsatt dødt løp mellom VM-duellanten­e når tre partier gjenstår. Carlsen, som spilte med hvite brikker onsdag, vedgår at remis var en liten nedtur.

– Det var litt frustreren­de akkurat i dag, men status quo er ikke så ille, sa Carlsen til NRK og svarte samtidig bekreftend­e på at han følte at han var i naerheten av en seier.

– Det naermeste jeg har vaert siden runde én, sa 27-åringen.

Carlsen fikk etter alle solemerker det han ønsket ut av åpningen og skaffet seg et tidlig overtak i onsdagens parti. Amerikaner­en forsvarte seg samtidig meget godt og fortsatte dermed trenden med godt forsvarssp­ill fra duellanten­e i London.

– Jeg følte jeg hadde en ganske behagelig fordel, men det var ikke så lett å komme videre. Så gikk jeg for en variant jeg egentlig visste at ikke fungerte. Vet ikke hvorfor jeg gjorde det, sa Carlsen.

Amerikaner­en nøytralise­rte sakte, men sikkert Carlsens overtak og skapte noe naer full balanse på brettet.

Etter 57 trekk tok VM-duellanten­e hverandre i hendene og konstatert­e at også det niende partiet endte i remis.

Nervene kan avgjøre

Fabiano Caruana innrømmet at han havnet i trøbbel etter Carlsens overrasken­de åpning.

– Jeg var under press et stykke ut i partiet, sa amerikaner­en til NRK, men uttrykte samtidig tilfredshe­t med at han fant de «nøyaktige» forsvarstr­ekkene for å komme seg ut av vanskeligh­etene.

Nå mer enn antyder amerikaner­en at VM-nervøsitet­en blir en stadig mer fremtreden­de faktor i duellen.

– Det naermer seg slutten, og til syvende og sist kan det vaere nervene som avgjør dette. Jeg føler meg bra med hensyn til det akkurat nå, sa utfordrere­n.

Fotballsme­ll

Carlsen stilte for øvrig til onsdagens parti med en godt synlig plasterlap­p over det ene øyet. Bakgrunnen var en kollisjon under fotballtre­ning på fridagen tirsdag.

– Det går veldig bra. Det var bare en liten kakk. Han fikk et lite kutt over øyet, men ikke noe som skal forstyrre partiet, bekreftet Carlsen-lege Brede Kvisvik overfor NRK før det niende partiet startet. NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway