Bergens Tidende

Anders Pamer

-

Brann gikk berserk på overgangsv­induet i sommer. Men også foran neste sesong ser de etter flere forsterkni­nger.

BRANN SOLGTE Sivert Heltne Nilsen i sommer, men sukret pillen ved å stå for den kanskje mest omfattende handlerund­en i klubbens historie. Syv spillere ble signert i løpet av sommermåne­dene – tre av dem slutter seg til Branntropp­en først i januar.

Midtstoppe­ren Jesper Löfgren fra Mjällby, midtbanema­nnen Kristoffer Løkberg fra Ranheim og veterankee­per Håkon Opdal fra Start.

MAN SKULLE KANSKJE TRO at det holdt. Slik er det ikke. For også denne vinteren kommer Brann til å shoppe. Ikke så rent lite, heller.

Det henger naturligvi­s sammen med at Daniel Braaten og Peter Orry Larsen forlater Brann. De blir neppe alene om det. Spørsmålst­egnene er nemlig mange: Deyver Vega verker etter å skifte klubb etter en ny sesong med tilnaermet null tillit, og har kontrakt med Brann ut juni.

Bismar Acosta murrer etter en sesongavsl­utning han stort sett har betraktet fra innbytterb­enken. Ludcinio Marengo har hatt vansker med å tilpasse seg Lars Arne Nilsens spillestil og har et halvår igjen av sin kontrakt.

Steffen Lie Skålevik leser skriften på veggen etter innkjøpet av Daouda Bamba og forlater trolig Brann i vinter – budene har allerede begynt å komme. Amer Ordagic har ikke spilt stort for Brann. De gangene han har vaert på banen, har han ikke akkurat dominert. Bosnieren har også bra betalt og tar opp en plass i Branns fulle kvote av utenlandsk­utviklede spillere.

Vito Wormgoors familie er i Nederland, og det er rikelig med agentvirks­omhet rundt ham. Kapteinens fremtid er usikker.

Det er fremdeles i det blå om Samuel Sahin-Radlinger blir kjøpt eller innlånt til en ny sesong. Også her kan Brann komme til å handle. Vidar Ari Jónsson har vaert på utlån i år og har en lang vei frem til laget. At han skifter klubb virker sannsynlig, nesten opplagt. Det vil også frigjøre en plass i utenlandsk­voten.

DET ER ALTSÅ RIKELIG med usikkerhet­smomenter. I en del av posisjonen­e er erstattere allerede på plass. Men hvis man studerer listen over, er det temmelig tydelig at Brann ganske fort kan få et kantproble­m – i og med at Braaten er ferdig og Marengo og Vega begge vurderer å følge etter ham opp Idrettsvei­en.

BT vet at Brann ser etter kantspille­re. Men både Lars Arne Nilsen og sportssjef Rune Soltvedt har en svakhet for spillere som kan bekle både back og kant. Det er en slik kombinasjo­nsløsning som står øverst på Brann-ledernes ønskeliste. DET ER OGSÅ PÅ DET RENE at Brann ser etter en sentral midtbanesp­iller. Det er det flere årsaker til. En av dem er Peter Orry Larsen, en annen Amer Ordagic. En tredje er at Nilsen ønsker mer fleksibili­tet i midtbanele­ddet, for å kunne utnytte Ruben Yttergård Jenssens styrker bedre (og for å kamuflere hans svakheter).

Den riktige signeringe­n vil gjøre Brann i stand til å spille 4–2–3–1 i enkelte kamper, og å få et alternativ til i ankerrolle­n i den opprinneli­ge Nilsen-oppstillin­gen 4–3–3.

Brann ser etter en fysisk sterk mann – en spiller som aller helst også skal ha fart.

BT er også kjent med at klubben fortsatt bruker energi på å kartlegge det europeiske spissmarke­det. Det henger først og fremst sammen med usikkerhet­en rundt Skålevik, samt at Azar Karadas naermer seg pensjonist­tilvaerels­en.

Det temmelig tydelig at Brann ganske fort kan få et kantproble­m.

Brann har allerede avslått et bud på Steffen Lie Skålevik fra Sarpsborg 08.

 ??  ?? USIKKER:
USIKKER:
 ??  ?? USIKKER: Vito Wormgoors familie har flyttet tilbake til Nederland. Kanskje flytter pappa etter.
USIKKER: Vito Wormgoors familie har flyttet tilbake til Nederland. Kanskje flytter pappa etter.
 ??  ?? SER ETTER FORSTERKNI­NGER: Rune Soltvedt o minst tre konkrete posisjoner.
SER ETTER FORSTERKNI­NGER: Rune Soltvedt o minst tre konkrete posisjoner.
 ??  ?? USIKKER: Ludcinio Marengo har få måneder igjen av kontrakten.
USIKKER: Ludcinio Marengo har få måneder igjen av kontrakten.
 ??  ?? USIKKER: Bismar Acosta liker ikke å sitte på benken.
USIKKER: Bismar Acosta liker ikke å sitte på benken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway