Bergens Tidende

3,65 millioner kroner på spill for Brann

- SINDRE TRYGSLAND sindre.trygsland@aftenposte­n.no PÅL STRANDE GAMLEMOEN

Siste serierunde kan bety flere millioner til eller fra i inntekt for flere eliteserie­klubber.

Én runde gjenstår av Eliteserie­n 2018. Det ligger an til en dramatisk avslutning. Lørdag skal det avgjøres hvem som følger Sandefjord ned til 1. divisjon. Vi finner også ut hvem som tar henholdsvi­s sølv og bronse. Gullet har allerede Rosenborg sikret.

Men det er mer som står på spill. For det kan nemlig ha stor økonomisk betydning.

Oversikten til Norsk Toppfotbal­l, gjengitt av NRK, viser at et lag i verste fall kan gå glipp av millioner ved tap i sesongavsl­utningen.

– Veldig store summer

Mest penger på spill er det for Molde og Brann. Sølvplass gir over 20 millioner kroner. Laget som blir nummer tre tjener drøye 16,5. Differanse­n er på hele 3,65 millioner kroner.

Status før runden er som følgende: Molde er ett poeng foran Brann. De avslutter borte mot tabelljumb­o Sandefjord. Brann på sin side får besøk av Odd i Bergen.

– Tre millioner er selvfølgel­ig mye penger, men det er ikke noe vi er avhengig av, for å si det slik. Vår situasjon er at vi ikke har budsjetter­t med medaljepla­ssering, så det vil ikke få noen konsekvens­er for oss rent økonomisk, sier Branns daglige leder Vibeke Johannesen.

I Molde er de også klare over den økonomiske forskjelle­n på andre- og tredjeplas­s.

– Det er veldig store summer. Det er mye penger for en klubb som Molde, har direktør Øystein Neerland sagt til Romsdals Budstikke om forskjelle­ne.

Kan bety mye

Ole Gunnar Solskjaers menn er nå sikret over 16,5 millioner. Slår de Sandefjord er de sikret over 20.

Ranheim har hatt en eventyrlig sesong. Den lille klubben har 17 millioner i budsjett. I skrivende stund ligger de på sjetteplas­s. Går alt på tverke i siste serierunde, kan de falle ned på åttendepla­ss. Da vil de i så fall gå glipp av 910.000 kroner. Det er mye for årets store overraskel­seslag.

– Vi skal ikke fokusere for mye på det, men er selvfølgel­ig klar over det. Vi ønsker naturligvi­s å få så mye som mulig inn til klubben, sa Ranheim-trener Svein Maalen til Adresseavi­sen tidligere i måneden.

 ?? ARKIVFOTO: TOR HØVIK ?? MÅ HA HJELP: Det er mye penger i spill for Brann og daglig leder Vibeke Johannesen. Men de må ha hjelp av Sandefjord for å komme seg opp på andreplass.
ARKIVFOTO: TOR HØVIK MÅ HA HJELP: Det er mye penger i spill for Brann og daglig leder Vibeke Johannesen. Men de må ha hjelp av Sandefjord for å komme seg opp på andreplass.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway