Bergens Tidende

Vil bli og kjempe om plassen

- ØYSTEIN VIK oystein.vik@bt.no

Branns sportssjef Rune Soltvedt mener Henrik Kjelsrud Johansen har reagert helt riktig på motgangen.

Etter sitt første år i Brann sitter Henrik Kjelsrud Johansen igjen med følgende fasit: Tre kamper fra start i cupens første runder og to mål. Én kamp fra start i Eliteserie­n og ett mål.

God statistikk på de kampene han fikk sjansen, men problemet var at han nesten aldri fikk tillit fra trener Lars Arne Nilsen.

Måtte takle motgang

– Det er bare å se på tallene som viser hvor mye jeg har spilt, så er det lett å konkludere med at det ikke har vaert noen stor sesong for meg personlig, medgir Johansen.

Spissen ble kjøpt fra Vålerenga for rundt en halv million kroner før sesongen. Da han ankom Bergen ventet fansen på en ny stjernespi­ss. At Johansen ble Steffen Lie Skåleviks hovedutfor­drer utløste ingen i jubel mellom Halhjem og Lindås.

– Det har ikke preget meg, vil jeg si, men da jeg i tillegg fikk lite spilletid, ble det noe mer utfordrend­e. Jeg tror det var l itt medieskapt, men jeg er fornøyd med måten jeg taklet det på.

Til de flestes overraskel­se fikk 25-åringen sin eneste start i Eliteserie­n denne sesongen borte mot Stabaek mot slutten av oktober. Da det gjaldt som mest å henge med i gullkampen. Johansen svarte på tilliten med å score Branns første mål.

– Personlig var det godt for meg å vise Brann og Bergen at «her er jeg». Og at jeg kunne score mål. Det var ikke det fineste målet, men det bidro til at gullkampen varte litt lenger.

Spissen fra Gjøvik har to år igjen av avtalen sin med Brann. Dersom det skulle dumpe et tilbud ned i innboksen til sportssjef Rune Soltvedt vil det bli vurdert, men i utgangspun­ktet blir spissen i klubben.

– Det har kostet en del personlig å holde trykket oppe gjennom sesongen, men nå er jeg klar for å bruke ferien godt, jobbe hardt og vise hva jeg er god for. Jeg vil jobbe meg gjennom dette, sier Johansen.

Brann er den åttende klubben 25 år gamle Johansen er i. At han har skiftet klubb ofte, gir ham en ekstra motivasjon til å bli vaerende i Brann.

– Jeg har kanskje vaert i overkant utålmodig tidligere. Å stå i

en situasjon som ikke er optimal og komme meg ut av den kan vaere den beste løsningen for meg nå.

– Henrik er en fin type!

Denne holdningen er akkurat det sportssjef Soltvedt ønsker å høre.

– Henrik er en fin type! Han har fremstått profesjone­lt gjennom hele sesongen.

Beskjeden Johansen har fått av den sportslige ledelsen i Brann er at han er i en utfordrerp­osisjon og må bevise at han fortjener å spille mer.

Johansen sier han har forståelse for at han har spilt lite, ettersom Steffen Lie Skålevik leverte som han gjorde sammen med Brann-laget som var Norges beste i vår. Og siden Daouda Bamba ble kjøpt inn i sommer.

– Hadde jeg vaert trener, ville jeg trolig valgt det samme.

Sportssjef Soltvedt er fornøyd med den analysen.

– Henrik oppsummere­r lagets og sin situasjon på en god måte. Konkurrans­en er tøff, og det ønsker vi. Så er det opp til hver enkelt spiller å ta opp kampen og tilkjempe seg mer spilletid.

 ?? BILDBYRÅN
FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT, ?? INGEN STOR SESONG: Henrik Kjelsrud Johansen fikk en tøff første sesong i Brann. Men han scoret et viktig mål borte mot Stabaek på slutten av sesongen.
BILDBYRÅN FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT, INGEN STOR SESONG: Henrik Kjelsrud Johansen fikk en tøff første sesong i Brann. Men han scoret et viktig mål borte mot Stabaek på slutten av sesongen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway