Bergens Tidende

JUBILANT 85 ÅR

-

, blir ein litt i villreie om kva merkelapp som høver best på gamleredak­tøren i BT. Er det nybrotsarb­eidet som mediemann, eller er det den omtykte folketalar­en som gjennom åra har gjesta kvar minste avkrok her vest, anten som 17. mai-talar eller som kåsør i eit eller anna husmorlag?

Eller er det snarare den produktive forfattare­n som i pensjonist­tilvaeret har levert bøker om så vel samferdsle som bedrifter, bygdelag og politikara­r?

Jau, dette rivjernet frå Bolstadøyr­i har frå unge år alltid nytta tida vel. Som nytilsett journalist i BT var det ikkje uvanleg at han sat på kveldsvakt og skreiv politinoti­sar samstundes med at han gløtta opp på fjernsynet for å kommentera eit omstridd program. I same rennet skreiv han ferdig referat frå siste kommunesty­remøtet i Fana!

MEN DET VAR NOKRE ÅR SEINARE, då han vart henta til bladhuset i Nygårdsgat­en som sjefredakt­ør i 1977, at Rødland for alvor fekk visa kva to det var i han. Han snudde opp ned på det meste i dei åra han styrte BT.

Redaksjone­n fekk ein moderne struktur som inspirerte medarbeida­rane. Men for lesarane hadde det sjølvsagt meir å seia at han skar over dei gamle banda som knytte avisa til eit bestemt parti.

Takka vera det naere og fortrulege samarbeide­t med styreforma­nn Helge Eide gjorde Kjartan Rødland BT til ei politisk frittståan­de og uavhengig avis. Bergens Tidende var ei av dei første avisene her til lands

 ?? KILDE: BERGEN OG OMLAND HAVNEVESEN ?? 5253 SandsliGun­nvald Aarbø, 5419 Fitjar JEKTEVIKST­ERMINALEN: Danskebåte­n fra Hirtshals kl. 12.30, retur kl. 13.30. HURTIGRUTE­KAIEN: «Vesterålen» fra Kirkenes kl. 14.30, retur kl. 22.30.GAMLEREDAK­TØREN: Kjartan Rødland er eit fullblods ja-menneske, ein humø
KILDE: BERGEN OG OMLAND HAVNEVESEN 5253 SandsliGun­nvald Aarbø, 5419 Fitjar JEKTEVIKST­ERMINALEN: Danskebåte­n fra Hirtshals kl. 12.30, retur kl. 13.30. HURTIGRUTE­KAIEN: «Vesterålen» fra Kirkenes kl. 14.30, retur kl. 22.30.GAMLEREDAK­TØREN: Kjartan Rødland er eit fullblods ja-menneske, ein humø

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway