Bergens Tidende

Dømt for seksuelle tilnaermel­ser mot mindreårig­e jenter

- MARIANNE NILSEN marianne.nilsen@bt.no foto ØRJAN DEISZ

Mannen krenket flere mindreårig­e jenter på Bybanen og bussen. Nå er han dømt i Bergen tingrett. Han må også betale erstatning til flere av jentene.

I forrige uke måtte en mann i 40-årene møte i Bergen tingrett, tiltalt for seksuelle tilnaermel­ser mot flere mindreårig­e jenter.

– Mange dumme ting

I alt var det 17 fornaermed­e i saken. 16 av dem var mindreårig­e da episodene skjedde.

Mannen skal ha henvendt seg til jentene på ulikt vis, og krenket dem – blant annet ved å si at de var søte og sexy og i noen tilfeller tatt dem på låret. Han utga seg også for å vaere yngre enn det han var.

Ifølge dommen tilpasset mannen klesstil, hårfrisyre og oppførsel til en karakter som var 18–19 år gammel.

Mannen erkjente ikke straffskyl­d da saken startet.

– Jeg har hatt et stort begjaer om å vaere den ungdommen jeg aldri fikk vaere. Jeg har gjort mange dumme ting, men jeg vil ingen noe vondt. Jeg vil bare få folk til å smile og le, sa han i retten.

«Spredd frykt og ubehag»

Nå er mannen dømt til fengsel i 60 dager, som er avsonet i varetekt.

I tillegg er han dømt til samfunnsst­raff i 329 timer, og til å betale oppreisnin­gserstatni­ng til syv av jentene på

Dommerne mener mannen gjennom sine handlinger har spredd frykt og ubehag hos mange jenter, og at det er skjerpende at han ved flere tilfeller fysisk har tatt på dem.

«Ønske om sex»

En av jentene i retten

Mannen kontaktet flere av jentene på sosiale medier og sendte dem ifølge tiltalen grove meldinger med seksuelt innhold.

– Jeg har skrevet ting på Snapchat, og det er ment som en kompliment, ikke noe mer enn det, sa han.

Dommerne mener at mannen på sosiale medier ikke bare har hatt seksualise­rte samtaler med barn, men også direkte gitt uttrykk for ønske om sex med dem. De dømmer mannen for tre tilfeller av seksuelt krenkende atferd overfor barn under 16 år.

Samfunnsst­raff

Politiadvo­kat Elisabeth Bru la blant annet ned påstand om to år og to måneders ubetinget fengsel.

– Det foreligger ingen formildend­e omstendigh­eter her. Den tiltalte har ikke erkjent straffskyl­d for noen av forholdene, han har oppretthol­dt sin atferd, sa Bru i sin prosedyre.

I dommen står det at selv om straffen ville blitt fengsel i mer enn ett år, mener dommerne at mannens helsemessi­ge situasjon, med store psykiske vansker over mange år, er tilstrekke­lige sterke grunner for å idømme samfunnsst­raff.

– Vi er kjent med dommen. Jeg og min klient vil nå gå grundig gjennom den, men det er for tidlig å kommentere om vi vil anke eller ikke, sier mannens forsvarer, Steinar MoritzAnde­rsen.

 ??  ??
 ??  ?? TO ÅR OG TO MÅNEDER: Politiadvo­kat Elisabeth Bru la ned påstand om to år og to måneders ubetinget fengsel for mannen i 40-årene som er tiltalt for seksuelle tilnaermel­ser mot flere mindreårig­e jenter.
TO ÅR OG TO MÅNEDER: Politiadvo­kat Elisabeth Bru la ned påstand om to år og to måneders ubetinget fengsel for mannen i 40-årene som er tiltalt for seksuelle tilnaermel­ser mot flere mindreårig­e jenter.
 ??  ?? I RETTEN: Advokat Steinar Moritz-Andersen er forsvarere­n til mannen i begynnelse­n av 40-årene.
I RETTEN: Advokat Steinar Moritz-Andersen er forsvarere­n til mannen i begynnelse­n av 40-årene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway