Bergens Tidende

Her kjører mannen feil vei inn i Damsgårdst­unnelen

- TORUNN A. AARØY torunn.aaroy@bt.no

En mann i 80-årene kjørte inn i feil løp inn i Damsgårdst­unnelen lørdag formiddag. – Jeg så at noe var galt, sier vitne.

Klokken 10.10 lørdag meldte Vegtrafikk­sentralen at riksvei 555 gjennom Damsgårdst­unnelen var stengt i begge retninger.

En bil hadde kjørte nord- over i feil løp.

Fløyfjells­tunnelen i retning mot sentrum ble også nødstengt av samme grunn.

– Vi fikk inn flere meldinger fra andre bilførere, sa operasjons­leder Terje Magnussen i Vest politidist­rikt i formiddag.

– Noe var galt

Oppe på broen like ved innkjøring­en til tunnelen var en kvinne på trilletur. Hun reagerte på kjøringen og filmet det som skjedde.

– Jeg trodde først det måtte vaere snakk om en beruset person. Jeg så at noe var galt, sier hun til BT.

Bilen hadde svingt av fra Laksevåg mot Sotra. Så skal han ha snudd 180 grader og kjørt mot Damsgårdst­unnelen, men altså mot det feile løpet.

– Det så ut som han var usikker på hvor han skulle. Han kjørte også veldig sakte, forklarer hun.

Til alt hell smalt det ikke inne i tunnelen. Klokken 10.17 var trafikken tilbake til normalen igjen.

– Skummelt

Politiet hadde da fått bilens registreri­ngsnummer og oppsøkte bileier for å høre hva som kan ha skjedd.

Like før klokken 11 lørdag fant en politipatr­ulje mannen i naerheten av hjemmet hans. Mannen er i 80-årene.

– Han erkjente at han hadde kjørt bilen og bommet på kjøremønst­eret, sier Magnussen i politiet.

Mannen kom kjørende vestfra da han kjørte inn i Damsgårdst­unnelen ved 10tiden i dag. Politiet har tatt midlertidi­g beslag i den eldre mannens førerkort. De har også opprettet en sak, men det er ikke avklart om han risikerer bot.

– Det er mange potensiell­e farer ved denne kjøringen. Det er skummelt. Det var vel også grunnen til at mange ringte oss og tipset om det som foregikk, sier Magnussen.

 ?? FOTO: 2211-TIPSER ?? KJØRER FEIL: Her kjører mannen inn i tunnelen, mot kjøreretni­ngen, i 10-tiden lørdag. Både Damsgårdst­unnelen og Fløyfjells­tunnelen ble kortvarig stengt etter hendelsen.
FOTO: 2211-TIPSER KJØRER FEIL: Her kjører mannen inn i tunnelen, mot kjøreretni­ngen, i 10-tiden lørdag. Både Damsgårdst­unnelen og Fløyfjells­tunnelen ble kortvarig stengt etter hendelsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway