Bergens Tidende

Spår forbud mot bruk av bonuspoeng

-

Fra nyttår blir det arbeidsgiv­ers ansvar å rapportere og trekke skatt for private reiser betalt med poeng fra jobbturer.

– Selv om det har vaert skatteplik­tig, er mitt inntrykk at det har vaert allment akseptert å bruke poengene på det man ønsker, sier administre­rende direktør Per Arne Villadsen i reisebyråe­t BergHansen til Aftenposte­n.

Som sjef i reisebyråe­t må han forholde seg til de nye skatteregl­ene både som arbeidsgiv­er og som rådgiver for kundene.

– Basert på samtaler med skattemynd­ighetene, har jeg forstått det slik at det ikke er noen forventnin­g om at arbeidsgiv­er skal ha oversikt over dette. Det har de jo heller ingen juridisk mulighet til, sier Villadsen.

Han ser for seg to mulige løsninger for norske arbeidspla­sser fra nyttår: Arbeidsgiv­ere kan forby privat bruk av poeng fra tjenestere­iser eller man kan lage et system for at arbeidstak­ere rapportere­r inn privat bruk av slike poeng.

Arbeidsliv­sdirektør Nina Melsom i NHO mottar mange henvendels­er om dette.

– Det første bedriftene må gjøre, er å skaffe seg en oversikt over hvilke ordninger for ansatte som finnes i bedriften. Vårt råd er dernest å avklare om det skal vaere lov for ansatte å bruke slike ordninger, sier hun blant annet.

I tillegg må arbeidsgiv­erne fra nyttår betale arbeidsgiv­eravgift for de ansattes private bruk av bonuspoeng fra jobbreisen­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway