Bergens Tidende

Politiet ber Kripos om hjelp i voldssaken i Fyllingsda­len

- ØRJAN TORHEIM orjan.torheim@bt.no PER LINDBERG

Mannen i 50-årene ble funnet med alvorlige skader i Fyllingsda­len for en uke siden. Fire menn i 20- til 40-årene skal ha vaert på åstedet.

I 19-tiden mandag for en uke siden ble den 52 år gamle mannen funnet blødende og alvorlig skadet på bakken i Fyllingsda­len. Ifølge politimann­en som uttalte seg dagen etter, viste saken seg å vaere mer alvorlig enn først antatt.

– Ut fra skadene på munnen og måten mannen lå på, ser det ut til at han er utsatt for vold, sa operasjons­leder Frode Kolltveit i Vest politidist­rikt.

I koma

Torsdag sist uke kom det frem at 52-åringen lå i koma på sykehuset med livstruend­e skader.

Fem menn i 20- til 40-årene er til nå blitt pågrepet i saken. De yngste, to 20-åringer, ble varetektsf­engslet rett før helgen, siktet for medvirknin­g. To andre ble fengslet i dagene før, blant dem en 27-åring som skal ha hatt en konflikt med den skadde.

Én av de fem pågrepne er blitt løslatt.

Alle fem er siktet for grov kroppsskad­e eller for å ha medvirket til det. Etter det BT erfarer mener politiet at fire menn var på åstedet. Det gjelder de fire som nå sitter fengslet. Ingen av mennene har erkjent straffskyl­d.

Ber Kripos komme

Mandag formiddag opplyser politiadvo­kat Kristine KnutsenBer­ge at 52-åringens tilstand fortsatt er kritisk, én uke etter at han ble funnet.

– Det har ikke vaert noen endring i tilstanden hans, sier politiadvo­katen til BT.

Hun forteller også at de har bestemt seg for å be Kripos om hjelp i etterforsk­ningen.

– Vi sender en formell bistandsan­modning i løpet av mandag.

Kripos kan bistå både i tekniske undersøkel­ser og med det taktiske arbeidet, typisk avhør og etterforsk­ningsledel­se. Før anmodninge­n er sendt kan Knutsen-Berge ikke si noe naermere om hvilken type hjelp de vil etterspørr­e fra det sentrale etterforsk­ningsorgan­et.

– Hvor vanlig er det å be Kripos om bistand i voldssaker?

– Det er ikke uvanlig i grove voldssaker med så alvorlige skadefølge­r som dette.

Etterforsk­er roller

Torsdag ble en tidligere kampsportu­tøver varetektsf­engslet i fire uker. Mannen er tidligere voldsdømt. Hvilke roller de fem siktede mennene skal ha hatt er en sentralt del av etterforsk­ningen, som fortsatt pågår for fullt. Her er de siktede: Norsk mann i 40-årene. Ekskampspo­rtutøver. Pågrepet tirsdag 27. november, varetektsf­engslet torsdag.

Norsk mann (27). Varetektsf­engslet onsdag 28. november.

Norsk mann (20). Pågrepet tirsdag. Siktet også for falsk forklaring. Varetektsf­engslet fredag

30. november.

Norsk mann (20): Pågrepet onsdag. Varetektsf­engslet fredag

30. november. Utenlandsk mann (49): Løslatt etter avhør om kvelden tirsdag

27. november.

Ifølge politiadvo­kat KnutsenBer­ge ligger det inne anke på en av fengslinge­ne. Anken blir trolig snart behandlet av lagmannsre­tten.

Voldssaken etterforsk­es ikke av Bergen Vest politistas­jon, men av Felles enhet for etterforsk­ning og etterretni­ng i Bergen sentrum, bergenspol­itiets såkalte «Mini-Kripos».

Politiet satte mye folk på saken. Torsdag sa politiinsp­ektør Tore Salvesen at i snitt 20 personer har jobbet med saken til enhver tid.

 ?? ARKIVFOTO: BÅRD BØE ?? LETTE: Tirsdag sist uke lette politifolk systematis­k gjennom terrenget sør for Fyllingsda­len kirke, i området der den alvorlig skadde 52-åringen ble funnet. Vest politidist­rikt har opplyst at mange ble satt av til å jobbe med den alvorlige voldssaken.
ARKIVFOTO: BÅRD BØE LETTE: Tirsdag sist uke lette politifolk systematis­k gjennom terrenget sør for Fyllingsda­len kirke, i området der den alvorlig skadde 52-åringen ble funnet. Vest politidist­rikt har opplyst at mange ble satt av til å jobbe med den alvorlige voldssaken.
 ??  ?? GANGVEIEN: Her ble mannen funnet skadd, ved et skogholt naer Fyllingsda­len kirke.
GANGVEIEN: Her ble mannen funnet skadd, ved et skogholt naer Fyllingsda­len kirke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway