Bergens Tidende

Lover snø på Fløyen

- HILDE HEIAN hilde.heian@bt.no

På Kvamskogen blir det hvit førjulsste­mning hele uken.

Men det blir også mye vind, og det vil merkes. Det er vinden ute i havet som flytter seg inn over land, og i morgen blir det også stiv og periodevis sterk kuling før vinden minker ut på ettermidda­gen til bris på kveldstid, opplyser vakthavend­e meteorolog Steinar Skare.

Snø

Men så til den gode nyheten:

– Mandag ettermidda­g og kveld er det ventet bygevaer og snøbyger over 400 til 600 meter. Og vi skal ikke så høyt opp i fjellsiden før snøen legger seg, slår meteorolog­en fast.

På Fløyfjelle­t, som ligger 400 meter over havet, og Ulriken, som har en høyde på 643 meter, ligger dermed alt til rette for hvitt vinterland­skap.

Men selv om vi tirsdag også vil oppleve snø inne i Bergen sentrum, har ikke Skare tro på at den hvite nedbøren vil legge seg her.

Is på veiene

Men regn, sluddbyger og lavere temperatur­er gjør at det vil danne seg is på veiene, slik at kjøreforho­ldene allerede tirsdag morgen kan bli vanskelige i Hordaland og i Sogn og Fjordane. Det vil også vaere glatt på ettermidda­gs- og nattetid.

– Folk må vaere forberedt, men det er jo vinter og ikke mer enn man må regne med, konstatere­r meteorolog­en ved Meteorolog­isk institutt i Bergen.

Minusgrade­r

Vaerforhol­dene i Hordaland og Sogn og Fjordane vil vaere mye det samme denne uken.

I Bergen blir det to–tre plussgrade­r tirsdag og minus én grad natt til onsdag. Natt til torsdag blir det nattetempe­raturer på minus to og tre grader.

På Kvamskogen vil det også vaere minusgrade­r på dagtid, og snøen vil derfor bli liggende denne uken.

 ?? ARKIVFOTO: EIRIK BREKKE ?? SNØ I SIKTE: Det skal bli vinterstem­ning på Fløyen.
ARKIVFOTO: EIRIK BREKKE SNØ I SIKTE: Det skal bli vinterstem­ning på Fløyen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway