Bergens Tidende

Børsfallet brer seg til Europa

-

TOKYO: Aksjekurse­ne falt i Europa etter nedgang i Asia og børsstup i USA. Handelsstr­iden mellom USA og Kina og renteutvik­lingen i USA bidrar til børsfallet. I Tokyo hadde Nikkei-indeksen falt 0,5 prosent da børsen stengte onsdag. I Hongkong var nedgangen på 1,6 prosent, mens den viktigste indeksen i Shanghai dalte 0,6 prosent. Også i SørKorea, India, Australia og på Taiwan sank aksjekurse­ne i løpet av dagen, og utviklinge­n fortsatte i Europa. Hovedindek­sen i Oslo falt med 1,36 poeng i onsdagshan­delen, mens nedgangen i London og Frankfurt var på henholdsvi­s 1,4 og 1,2 prosent. Prisen på nordsjøolj­e var på vei oppover og lå på rett under 62 doller pr. fat. NTB MANILA: Katolske biskoper er ubrukelige og bør drepes, hevder Filippinen­es president Rodrigo Duterte. Duterte har gjentatte ganger tordnet mot den katolske kirke og dens ledere på Filippinen­e, og omtalt biskopene som idioter. – Jeg hadde aldri klart meg gjennom livet uten Gud. Men biskopene, drep dem alle sammen. De er ubrukelige, de er idioter, alt de gjør er å kritisere, sier Duterte. Filippinen­es president har tidligere vakt oppsikt med sine uttalelser. Blant dem som har fått sitt pass påskrevet er pave Frans og USAs tidligere president Barack Obama, som han har kalt «horesønner». NTB WOLFSBURG: Volkswagen har bestemt seg for når de skal sette strek for utvikling og produksjon av biler med forbrennin­gsmotor – siste generasjon lanseres i 2026. Selv om den tyske bilproduse­nten sier den siste generasjon­en bensin- og dieselbile­r begynner å rulle ut fra samlebånde­ne om åtte år, anslår strategisj­ef Michael Jost at den siste bilen med forbrennin­gsmotor bak VW-logoen i grillen blir solgt en gang rundt 2040.

NTB MOSKVA: Russlands president Vladimir Putin truer med å utvikle nye mellomdist­anserakett­er dersom USA trekker seg fra INF-avtalen. USA mener Russland har brutt avtalen. – Først ga den amerikansk­e parten uttrykk for sin hensikt om å trekke seg fra avtalen. Deretter begynte de å lete etter noe som rettferdig­gjør det, sa Putin onsdag til russiske nyhetsbyrå­er. – USAs beslutning om å skrote INF-avtalen betyr at Washington har bestemt seg for at USA «må ha disse våpnene». Russlands svar vil vaere: Vi vil gjøre det samme, sa Putin. USA og Sovjetunio­nen skrev i 1987 under på avtalen. NTB

Jeg mener at avtalen vi har forhandlet frem er en god avtale.

Statsminis­ter Theresa May måtte forsvare seg etter at hun ble tvunget til å dele de juridiske vurderinge­ne rundt brexit-utkastet.

 ?? FOTO: HOANG DINH NAM ??
FOTO: HOANG DINH NAM
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway