Bergens Tidende

Han har bøttet inn mål på nesten alle nivåer. Nå vil han ta steget opp til det øverste.

-

er Dang bare to mål bak de fem spillerne foran ham med 15 spillemål.

– 13 spillemål er ikke mer enn jeg burde hatt heller. Jeg har analysert alle kampene, og jeg har hatt mange sjanser jeg burde ha scoret på. Men jeg kan heller ikke forvente at jeg skulle score 41 mål, som jeg gjorde i 3. divisjon. Dette er et høyere nivå, men jeg har vist at det ikke er for høyt, sier Dang.

Og det har gitt vann på møllen. Troen på at han kan leve av fotballen og spille i Eliteserie­n, er sterkere enn den noen gang har vaert.

– Jeg føler meg klar for å prøve noe nytt nå, sier storscorer­en, som selger fliser på dagtid.

«Nå eller aldri»

Før årets sesong var han spent på om han var god nok. Spørsmålet som ofte er blitt stilt om ham, stilte han til seg selv. Han var usikker på om han hadde nivået inne.

– Men etter å ha spilt et år i 1. divisjon og møtte eliteserie­lag i cupen og i treningska­mper, føler jeg ikke at jeg står noe tilbake for dem, sier Dang.

Derfor vil han prøve seg på et høyere nivå nå. Før det blir for seint.

– Jeg blir jo ikke yngre med årene. Skal det skje, må det nesten skje nå. I alle fall til sommeren, kanskje i løpet av neste år, sier 28-åringen, og forklarer:

– Jeg må gi opp alt jeg har i Bergen for å spille i en toppklubb, og da må jeg gjøre det mens jeg fortsatt har fire-fem gode år igjen som fotballspi­ller. Jeg er usikker på om å forlate alt for å spille profesjone­ll fotball i to år er verdt det, sier han.

I Bergen har han familie og jobb. Om han skulle finne seg en klubb høyere oppe i systemet, må han si opp jobben og flytte fra familien for en periode.

– Jeg er ikke en 20-åring som kan hoppe på det første og beste. Jeg kommer til å ha bolig to steder, det er et puslespill som må gå opp, sier han.

Flere klubber er interesser­te

Men interessen for ham skal finnes. Hans rådgiver, Dan Mikal Ihlen-Hansen, hevder han er i dialog med flere klubber, deriblant noen i Eliteserie­n, om en eventuell overgang. Han skal også ha mottatt et tilbud.

– For spilleren er det uansett totalpakke­n som er viktigst, og den må vi vurdere dersom det skulle bli aktuelt, sier IhlenHanse­n, som ikke vil kommentere noe utover det.

Selv holder Dang interessen på avstand.

– Jeg tar ikke stilling til noe før det foreligger noe helt konkret, da skal jeg se på det. Og det er ikke slik at jeg på død og liv vil bort fra Nest heller. Jeg trives her, så det er ikke noe nederlag å bli vaerende, sier Dang, som fortsatt har ett år igjen av kontrakten med Nest-Sotra.

Spissen må altså kjøpes ut av den, slik Viking gjorde da de hentet Johnny Furdal i sommer.

– Dang har vaert viktig for oss i to år, og det vil derfor vaere et stort tap om vi skulle miste ham. Men personlig mener jeg han bør få prøve seg på øverste nivå før det er for seint. Det er jo vår jobb å sende spillere dit, sier trener Steffen Landro, som har hatt en følelse av at det er interesse rundt spissen.

– De fleste klubber ser etter målscorere, og Dang var lenge den spissen i 1. divisjon med flest spillemål. Han er i det øverste sjiktet av spisser i divisjonen, sier han.

 ??  ?? ETTERTRAKT­ET: Alexander Dang har gjennom nok en god sesong fått seg beilere i norsk toppfotbal­l.
ETTERTRAKT­ET: Alexander Dang har gjennom nok en god sesong fått seg beilere i norsk toppfotbal­l.
 ??  ?? I KAMP MED STORE: Alexander Dang synes ikke han har falt gjennom i møte med større klubber.
I KAMP MED STORE: Alexander Dang synes ikke han har falt gjennom i møte med større klubber.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway