Bergens Tidende

Frode Bjerkestra­nd

Og vi lo, og vi lo. «Parterapi» er årets morsomste fortelling om oss selv.

-

fordi Kjell Simen ikke eier egen vilje. Hvorpå Kjell Simen svarer: «Eg er her fordi eg vil vera her med deg. Eg vil jo gjerne ha en egen vilje».

Kjell Simen er antihelten­es helt, samlivets godhjerted­e godfjott, for alltid dømt til å tape, med en evig tro på den totale selvutslet­telse. Den kan man kanskje også si om KrF-lederen etter det politiske rabalderet i sentrum i høst.

Knut Arild Hareide fortjener sikkert å «bli pusa på armen litt» han og. Men det er enklere å føle genuin omsorg for Vågenes’ versjon av den destruktiv­t snille sunnhordle­ndingen.

VED HJELP AV skarp sans for subtil mimikk, timing og tonedøve utbrudd, får Kevin Vågenes frem det aller verste og beste i mennesker som er møkka lei hverandre, eller som kanskje fortjener en sjanse til.

Her er Sara Eline, parodien på bloggeren Sophie Elise («Laes du ikkje bloggen min. Fyyy faen, Alex.») Den arbeidsnar­komane kjendissty­listen Gaute, åpenbart modellert etter en viss Jan Thomas.

Barnekjaer­e Siv-Anita, som mange går rundt og siterer for tiden, på bred og litt irriterend­e sunnnmørsd­ialekt: «Og vi lo. Og vi lo».

SÅ HAR MAN KENNETH, gjøken fra en av Bergens røffeste bydeler, som har arvet kvinnesyn og mangel på selvinnsik­t fra Djengis Khan, og ikke legger skjul på det:

«Det å trille rundt med en barnevogn på Torgallmen­ningen er jo en sinnsyk pussy magnet». Sier han, mens barnemor May Linn sitter ved siden av ham i terapisofa­en.

ET SØRGELIG FAKTUM: Det finnes ikke noe svart belte i ekteskap. Det må ha gitt manusforfa­tterne bak «Parterapi» bra spillerom. For i slitne ektepars ulykke finnes det mye ufrivillig humor, bare man får øye på den.

Samlivet er åstedet der empati, sosial intelligen­s og kommunikas­jonsevner bør gå opp i en

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway