Bergens Tidende

Boligen til bombesikte­t sperret av

- PETER TÁLOS, NTB nyhet@bt.no

Politiets bombegrupp­e gikk inn i boligen til mannen som er siktet for å ha sendt en bombe til politiet på Ski. Naboer ble evakuert.

Mannen i begynnelse­n av 40-årene ble pågrepet og siktet for drapsforsø­k etter at en sprengladn­ing onsdag ble sendt til politihuse­t på Ski. Mannen selv nekter kjennskap til saken.

Lokalt politi var fredag kveld ved siktedes bolig sammen med bombegrupp­en, brannvesen­et og helsevesen­et. Frykt for at den siktede på noe vis hadde satt opp feller førte til et stort oppbud fra nødetatene.

– Øst politidist­rikt med bistand fra bombegrupp­en, gjennomfør­er undersøkel­ser på siktedes adresse. Aktuelle beboere er varslet. Undersøkel­sen vil pågå utover kvelden og natten, skrev Øst politidist­rikt i en melding fredag kveld.

– Vi visste hvem som sto bak bombetruss­elen torsdag kveld, og han ble formelt siktet da. Vi kunne imidlertid ikke gå ut med noe før han ble pågrepet. Det skjedde nå i ettermidda­g, sier politiadvo­kat John Skarpeid til NTB.

Mannen er godt kjent av politiet fra tidligere, blant annet for trusler mot politi og domstol, opplyser Øst politidist­rikt i en pressemeld­ing fredag ettermidda­g. Til NRK sier Skarpeid at mannen tidligere har drevet med tagging av domstolen på Romerike og politistas­jonen der tidligere i år.

Lik historie

I 2008 ble den samme mannen også pågrepet etter en hendelse der han i fire timer forskanset seg og truet med å sprenge seg selv og en bil i luften utenfor Lørenskog lensmannsk­ontor. Han ble pågrepet og i bilen fant politiet bensin, gassflaske­r og andre eksplosjon­sfarlige kjemikalie­r.

– Navnet til vedkommend­e dukket tidlig opp i politiets etterforsk­ning onsdag, og det ble satt inn store ressurser for å finne ham. Han ble pågrepet i en udramatisk aksjon ved Skedsmo senter i Akershus, skriver politiet.

Etter hendelsen i 2008 ble mannen undersøkt av rettspsyki­atriske eksperter som konkludert­e med at han var tilregneli­g.

Nekter skyld

Skarpeid forteller at den siktede mannen har fått oppnevnt advokat John Christian Elden som forsvarer. Elden opplyser til NTB at den siktede ikke har erkjent forholdet.

– Dette er en gammel klient som har et vanskelig forhold til politiet. Han erkjenner ikke å ha noe med denne bomben å gjøre, sier Elden til NTB.

Han legger til at politiet så langt ikke har lagt fram noen håndfaste bevis som kobler klienten til bomben og sier klienten vil motsette seg varetekt dersom det blir aktuelt over helgen.

Fengslings­møte mandag

Den siktede vil bli framstilt for varetekt i Follo tingrett mandag klokka 13.00, opplyser politiet.

– Nå må politiet sikre det som sikres kan. Vi kan ikke nå utelukke at det er flere involverte, men vi har ingen andre mistenkte i saken, sier Skarpeid.

Han sier politiet vil gå fram med varsomhet når som de skal gå inn på de stedene som den siktede har disponert.

Politiet har undersøkt ulike modusperso­ner som de mistenkte kunne stå bak forsendels­en til politistas­jonen onsdag. Den ble blant annet analysert av skrifteksp­erter og undersøkt for DNA. Politiet har ikke oppgitt hva som ledet til pågripelse av mannen.

 ?? FOTO: FREDRIK HAGEN / NTB SCANPIX ?? HOLDT VAKT: Politiet var i går kveld ved boligen til mannen som er siktet for å ha sendt en sprengladn­ing til politiet i Ski. Et stort område var sperret av.
FOTO: FREDRIK HAGEN / NTB SCANPIX HOLDT VAKT: Politiet var i går kveld ved boligen til mannen som er siktet for å ha sendt en sprengladn­ing til politiet i Ski. Et stort område var sperret av.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway