Bergens Tidende

Alan Olav Walker

-

mye for mange, sier Solheim.

Nå bor hun i Oslo og har signert avtale med et låtskriver­selskap samt et plateselsk­ap i Stockholm. Videoen der hun synger med Walker live på VG-lista-konserten i 2016, har 26 millioner visninger på YouTube.

– La grunnlaget

– Det er helt vanvittig. Egentlig absurd. Jeg hadde aldri trodd at det skulle vaere mulig å passere en milliard visninger på YouTube da jeg begynte å lage musikk i 2012, sa Walker til BT da milepaelen var nådd.

Tre år etter lanseringe­n, har «Faded» passert 2,1 milliarder visninger og er på 25. plass på YouTube.

Walker er for tiden på turné i Europa, men svarer på e-post:

– Det er ubeskrivel­ig, for å vaere aerlig. Verken jeg eller teamet hadde slike tall eller slike forventnin­ger da vi lagde låten og musikkvide­oen.

– Du spilte inn videoen i Estland for 100.000 kroner, der en fyr vandrer rundt i ruiner med en maske på. Ville du gjort den annerledes hvis du visste at låten ville bli en av verdens store slagere?

– Nei. Jeg føler fortsatt at musikkvide­oen står godt i stil med selve låten, og ikke minst at den la grunnlaget for alle de fantastisk­e videoene vi har sluppet i etterkant, mener Walker.

Større enn Drake og Rihanna

Stjerner som Drake, Rihanna og Beyoncé har ingen videoer som har passert to milliarder visninger. Aviciis «Wake Me Up» er eneste andre skandinav på topp 100-listen, men den er «kun» sett 1,73 milliarder ganger.

Syv videoer har passert tre milliarder visninger. På topp ligger «Despacito» med over 5,7 milliarder.

Alan Walker har 19,7 millioner abonnenter på sin Youtubekan­al. Det er 15 millioner flere enn Kygo.

Låten «Faded» er også den mest strømmede norske låten noensinne. På Spotify er den blitt spilt 923 millioner ganger. Kygos «It Ain’t Me» er på en god andreplass, med 792 millioner strømminge­r.

Walker har sitt største publikum i Sørøst-Asia. På nyttårsaft­en skal han spille på en stor festival i Kina.

Stjerne i Kina

Der opererer man med egne strømmetje­nester.

Bare i Kina skal Walkers låter ha blitt strømmet over 3,3 milliarder ganger – ifølge offisielle tall som ble presentert under kongeparet­s besøk i oktober.

Hans nest mest sette video på YouTube er til låten «Alone», som ble filmet på Ulriken med utsikt over Bergen og Bergensdal­en. Den har 780 millioner visninger.

– For karrieren min har det åpenbart vaert positivt at jeg har en låt som «Faded» med en suksessen den har hatt. Den kan selvsagt skygge for det andre materialet som jeg slipper, men jeg føler at jeg og teamet har klart å følge opp og bygge en artistkarr­iere jeg kan vaere stolt over. Jeg kan absolutt ikke refereres til som han fyren bak «Faded», skriver Walker.

 ?? FOTO: ANN KRISTIN ENGBAKKEN
FOTO: HEIKO JUNGE, NTB SCANPIX ?? 21 år, vokste opp i Kringlebot­n i Fana.Kjøpte en villa på Hjellestad i 2017. Der bor han når han er i Bergen.Har knappe 20 millioner abonnenter på Youtube.Debutlåten «Faded» er strømmet 923 millioner ganger på Spotify og har over 2,1 milliarder visninger på Youtube.Walker har 5,6 millioner følgere på Spotify. Der hadde han 18,6 millioner unike lyttere sist måned.Låten «Ignite (feat. Seungri)», som Alan Walker,K-391 og Julie Bergan gjorde sammen, har vaert årets mest populaere låt blant norske Spotify-lyttere.Han og manager Gunnar Greve er også sentrale i den nye storsatsin­gen i Hongkong, plateselsk­apet Liquid State, som eies av Sony og den kinesiske underholdn­ingsgigant­en Tencent Music.Ifølge skattelikn­ingen tjente Walker over tolv millioner kroner i fjor.MASKE: Alan Walker har bestemt seg for å beholde signaturma­sken også i fremtiden.
FOTO: ANN KRISTIN ENGBAKKEN FOTO: HEIKO JUNGE, NTB SCANPIX 21 år, vokste opp i Kringlebot­n i Fana.Kjøpte en villa på Hjellestad i 2017. Der bor han når han er i Bergen.Har knappe 20 millioner abonnenter på Youtube.Debutlåten «Faded» er strømmet 923 millioner ganger på Spotify og har over 2,1 milliarder visninger på Youtube.Walker har 5,6 millioner følgere på Spotify. Der hadde han 18,6 millioner unike lyttere sist måned.Låten «Ignite (feat. Seungri)», som Alan Walker,K-391 og Julie Bergan gjorde sammen, har vaert årets mest populaere låt blant norske Spotify-lyttere.Han og manager Gunnar Greve er også sentrale i den nye storsatsin­gen i Hongkong, plateselsk­apet Liquid State, som eies av Sony og den kinesiske underholdn­ingsgigant­en Tencent Music.Ifølge skattelikn­ingen tjente Walker over tolv millioner kroner i fjor.MASKE: Alan Walker har bestemt seg for å beholde signaturma­sken også i fremtiden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway