Bergens Tidende

Midlertidi­g stopp for tre av ni leilighets­prosjekter i Hardanger

– Vi har vaert mange som har tenkt likt på samme tid. Det vil nok ta lang tid før vi får solgt nok til å starte bygging igjen.

-

eBård Sandven står på plattingen til det som skal bli byggetrinn to av leilighets­prosjektet Hardanger Brygge i Norheimsun­d. Han skuer utover Hardangerf­jorden og fjell med hvite topper.

For tre år siden startet han prosjektet som skulle sette fart i eiendomsut­viklingen i Norheimsun­d og Øystese. Hardanger Brygge. I løpet av et par måneder solgte han 29 av de 33 leilighete­ne, til priser opp mot 7 millioner kroner. I fjor sto bygget innflytnin­gsklart.

– På den tiden var det underskudd på leilighete­r i sentrum. Da gikk salget kjapt, sier Sandven.

Siden den gang er åtte andre leilighets­prosjekter blitt etablert i og mellom Norheimsun­d og Øystese. Tre av dem er blitt satt på vent da det ikke er blitt solgt nok leilighete­r til å gå videre i bygningsfa­sen av prosjekten­e.

Hardanger Byggetrinn to er blant prosjekten­e som nå er stoppet.

– Vi har solgt 3 av 15 leilighete­r. Det er ikke nok til å kunne starte dette prosjektet pr. i dag. For å starte det må vi ha solgt 8 leilighete­r. Vi har vaert mange som har tenkt veldig likt på samme tid, så det vil nok gå ganske lang tid før vi får solgt nok til å starte med å bygge igjen, sier Sandven.

Om ikke utbygger har fått solgt nok leilighete­r innen juni, må de vurdere å sette leilighets­prosjektet på vent enda lenger.

De fortsetter salget frem til juni. – Har vi ikke solgt nok da, må vi nok sette prosjektet enda mer på vent, sier Sandven.

– Blir ikke like risikofylt

Han sier han har snakket med mange som sier de sliter med å få solgt eneboligen­e sine.

– De sier også at de ikke får solgt eneboligen­e til prisen de ønsker. Dermed tør de ikke kjøpe noe nytt, sier Sandven.

Hardanger Brygge reklamerer nå at man kan heve kjøpet om nødvendig.

– Vi ønsker å samle alle de som ønsker å kjøpe leilighet inn i ett prosjekt. Det vil kanskje gjøre at vi kommer fortere i gang med byggingen. Det blir ikke like risikofylt, sier Sandven.

I sjøkanten, på den andre siden av Norheimsun­d sentrum, ligger leilighets­prosjektet Soltorp. Fem lokale entreprenø­rer gikk sammen og startet firmaet Bratt AS. Tidlig i 2017 startet de prosjekten­e Soltorp i Norheimsun­d, og Sjoaskår i Øystese. Nå er seks av ni leilighete­r solgt.

Ingen kom på visning

Noen svinger over leilighets­prosjektet Soltorp, ligger huset til Gudrun Skeie Langeland og Morten Langeland. I november i fjor kjøpte de en leilighet på Soltorp. I mai la de ut huset sitt for salg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway