Bergens Tidende

Sorbonne-gründers bygård på tvangssalg

- KJETIL GILLESVIK kjetil.gillesvik@bt.no

Eirik Bysheim Hokstad tvinges til å selge en bygård i Øvregaten

5. – Vi prøver å stanse tvangssalg­et med å refinansie­re det, sier Sorbonne-gründeren.

Selskapet Dovre Kapital, som eies 100 prosent av Sorbonne-gründer Eirik Bysheim Hokstad, tvinges til å selge en bygård i Øvregaten 5. Det melder bransjenet­tstedet Estate Media. Bakgrunnen for at bygården nå legges ut på tvangssalg er et krav fra Pareto Bank, som de har fått medhold i av Bergen tingrett.

– Vi jobber med å løse det, og prøver å stanse tvangssalg­et med å refinansie­re det, sier en ordknapp Eirik Bysheim Hokstad.

Han vil ikke si hvor stort beløp de må refinansie­re for å komme Pareto bank i møte.

– Jeg har ikke lyst å kommentere mer enn det jeg sa nå. Vi jobber med å finne en løsning, sier han.

Eirik Bysheim Hokstad er mest kjent for utleie av luksushybl­er under merkenavne­t Sorbonne. Sammen med sin tidligere samarbeids­partner Asgeir Steinsland Hansen bygde de opp en av byens største eiendomspo­rteføljer. Samarbeide­t endte i konkurs og full konflikt mellom de to.

I 2017 ble Hokstad varetektsf­engslet, siktet for grov økonomisk utroskap. Han skal blant annet vaere siktet for at verdien av eiendommen­e er blåst opp, slik at bankene har gitt et større lån enn det har vaert grunnlag for.

Bygården i Øvregaten 5 ligger rett ved siden av Christi Krybbe skole. Den er 546 kvadratmet­er stor og har en verditakst på 24 millioner kroner.

Pareto Bank hadde ikke anledning til å uttale seg om saken tirsdag.

 ?? FOTO: RUNE SAEVIG ?? TVANGSSALG: Denne bygården i Øvregaten 5 er nå lagt ut for salg. Den har en verditakst på 24 millioner kroner.
FOTO: RUNE SAEVIG TVANGSSALG: Denne bygården i Øvregaten 5 er nå lagt ut for salg. Den har en verditakst på 24 millioner kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway