Bergens Tidende

Halliktilt­alt kvinne (24) møtte ikke i retten

- MARIANNE NILSEN marianne.nilsen@bt.no foto TOR HØVIK

Den halliktilt­alte rumenske kvinnen sier hun ikke har noe med prostitusj­on å gjøre.

Onsdag ble politiavhø­rene til den 24 år gamle halliktilt­alte kvinnen lest opp i Bergen tingrett. Hun er i Romania, og møtte ikke opp i retten da saken startet denne uken.

Kvinnen er, sammen med mannen og et søskenpar, tiltalt for å ha fremmet flere rumenske kvinners prostitusj­on, eller medvirket til dette i Bergen. I avhør har hun nektet straffskyl­d for dette, og har sagt at hun ikke har hatt noe med prostitusj­on å gjøre.

Hun sier at hun kom til Norge for første gang i februar 2015, og at hun kom hit for å tigge og for å selge blomster.

«Du skylder meg mye»

I retten onsdag kom det frem at politiet i lang tid hadde avlyttet telefonen hennes, og flere av hennes SMS-er ble lest opp og telefonsam­taler avspilt.

I oktober 2015 ble blant annet denne meldingen sendt fra en mann til 24-åringens telefon, ifølge avhører statsadvok­aten leste fra:

«Hvor lenge kan jeg ha sex med henne. Du skylder meg mye etter at jeg har gitt deg så mange penger.»

I avhørene fortalte 24-åringen at hun skal ha kjent denne mannen lenge, og at han flere ganger skal ha gitt henne penger fordi han syntes synd på henne. Hun sier hun ikke har hatt sex med ham. I denne sms-en skal de to ha avtalt sex mellom mannen og en annen rumensk kvinne, mens 24-åringen skulle se på.

I forbindels­e med dette møtet, ble også en telefonsam­tale mellom mannen og kvinnen spilt av. Der går det frem at mannen er på vei til byen for å treffe dem, og at kvinnen vil at mannen skal betale henne med en gang de møtes:

Mannen: «Og så forsvinner du bare med pengene? Jeg gir ingen penger før jeg vet at jeg får det jeg vil ha.»

Kvinnen: «Hvor kan jeg gå når jeg sitter i bilen med deg.»

Mannen: « Jeg synes dette begynner å lukte litt. Jeg kan ikke gi deg 2000 uten å få noe tilbake. Glem det. Glem det. Glem det.»

«Ungdommene vi tjener på»

I et av avhørene skal kvinnen ha innrømmet at hun har lurt mannen til å tro at hun har barn for å få mer penger. Men hun skal ha nektet for å ha satt mannen i kontakt med andre kvinner.

I en annen telefonsam­tale som ble spilt av, skal den 24 år gamle kvinnen ha snakket med en annen kvinne om at det er lettere å tjene penger på ungdom, enn på gamle:

«Nå er det ungdommene vi tjener penger på. Fra den ene tok vi 8000 og fra den andre 5000.», sier en av kvinnene.

«Ungdommene er annerledes. Du finner dem drita full og skikkelig gal etter fitte. Ja, slik som han dummingene som ga meg 10.000.», svarer den andre.

Ifølge tiltalen skal 24-åringen og de tre andre ha transporte­rt kvinner til kunder og formidlet kontakt mellom kvinner og kunder, bistått med pengetrans­aksjoner fra prostitusj­onen, holdt oppsyn med kvinner på gaten og skaffet dem husrom.

Etter flere politiavhø­r sier kvinnen at hun fremdeles ikke forstår hvorfor hun sitter i avhør, og at hun ikke har gjort noe galt.

Dette den femte rettssaken i kjølvannet av politiets arbeid med å ta det de mener er et rumensk nettverk som har stått bak mye av den organisert­e prostitusj­onen i byen.

 ??  ?? FORSVARER: Advokat André Gauslaa Kirkholm forsvarer den 24 år gamle kvinnen.
FORSVARER: Advokat André Gauslaa Kirkholm forsvarer den 24 år gamle kvinnen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway