Bergens Tidende

Ettåringen lå i sportsvogn inne da ulykken skjedde

- ADALHEIDUR AUDARDOTTI­R OLDEIDE adalheidur.oldeide@bt.no

Guttens tilstand er fremdeles kritisk, opplyser politiet.

Torsdag like etter klokken 12 kom den dramatiske meldingen til politiet: Et barn på ett år hadde falt ut av en barnevogn og blitt hengende fast med en stropp rundt halsen.

Gutten lå i vognen sin inne på et soverom i Akasia Paradis barnehage da ulykken skjedde.

Onsdag opplyser politiet til BT at ettåringen lå i en såkalt sportsvogn uten bag eller vognpose da ulykken skjedde. En slik vogn brukes vanligvis fra barnet kan sitte selv.

Avhører flere

Eli Valheim i Vest politidist­rikt sier at flere avhør gjenstår i forbindels­e med ulykken.

– Vi skal blant annet avhøre minst én person i dag.

Ingen personer har en formell status i saken, ifølge politiet.

Hun sier at guttens helsetilst­and fremdeles er kritisk. Den har med andre ord ikke endre seg siden ulykken torsdag i forrige uke.

Det var ansatte i barnehagen oppdaget barnet og satte i gang behandling før helseperso­nell kom og tok over arbeidet. Gutten var i live, men ikke bevisst da han ble fraktet fra stedet, opplyste politiet.

Har fått bistandsad­vokat

Direktør Ove-Christian Fredriksen i Akasia sier de ansatte er sterkt preget etter hendelsen. Han sier onsdag til BT at det fremdeles ikke er noe som tyder på at det har vaert brudd i barnehagen­s rutiner. Barnehagen satte inn ekstra ressurser, men er nå tilbake i normal bemanning, opplyser Fredriksen.

– Vi har ekstra ressurser i bakhånd hvis det blir behov. Vi ser hvordan ting blir videre og avventer politiets undersøkel­ser.

Han sier barnehagen er i dialog med ettåringen­s foreldre.

Torbjørn Sognefest er oppnevnt som bistandsad­vokat for guttens familie. Han sier til BT at han har vaert i kontakt med familien, men at han ikke ønsker å kommentere saken på nåvaerende tidspunkt.

Sovevakt

På grunn av ulykken har Akasia bestemt seg for å ha «sovevakter», der en av de ansatte skal ha fast tilsyn med barna som sover, inne eller ute.

Flere andre barnehager har også fortalt at de nå går gjennom sine rutiner.

Alle de ansatte i barnehagen på Paradis, inkludert ledelsen, ble avhørt av politiet etter ulykken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway