Bergens Tidende

Fana startet året med å slå Larvik

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no

– Jeg var spent på om vi hadde spilt nok kamper i pausen, men det gikk greit. Det var en spillesuge­n gjeng, sier Fanatrener Erlend Lyssand.

Etter en mesterskap­spause på nesten to måneder, startet Fana 2019 med å ta imot Larvik i Fana Arena. Det nyopprykke­de laget sto med to seire, én uavgjort og fem tap før møtet med tredjeplas­sen i Eliteserie­n. Pausen har Fana brukt til trening, mye trening.

– Vi har trent veldig hardt i pausen. I desember og julen har vi kjørt doble økter og trent mye fysisk, slik at vi skal klare å stå sesongen ut, sier Fana-trener, Erlend Lyssand.

Tidlig bakpå

Den store treningsme­ngden gjorde likevel trener spent på hvorvidt spillerne hadde fått nok kamperfari­ng.

–Jeg var spent på om vi hadde spilt nok kamper i pausen, men det gikk greit. Det var en spillesuge­n gjeng, sier treneren.

Fana kom under 0–3 tidlig, men kjempet seg tilbake. Etter 13 minutter sto det 5–5. Derfra og frem til pause var det hjemmelage­t som styrte kampen.

– Da var vi vanvittig gode i forsvar og hadde en god målvakt, sier Lyssand.

– Holdt hodet kaldt

Til pause sto det 13–7.

– Så kom Larvik som et lokomotiv, sier Lyssand, som måtte se gjestene utlikne til 16–16 med ti minutter igjen.

To mål av Oda Mostad, ett av Christine Karlsen Alver og ett av Emilie Hovden var nok til at Fana sto igjen med begge poengene.

– Vi klarte å holde hodet kaldt og gjøre jobben vår, sier Lyssand.

Full hall

Seieren over Larvik slår seg opp som en av klubbens store prestasjon­er. Da smakte det også ekstra godt at hallen var full.

– Det er ingen tvil om at dette er stort for oss. Vi visste at det var muligheter, men vi var avhengige av å lykkes bakover og det gjorde vi. At vi leverte når folk kom for å se oss er helt klart utrolig viktig, avslutter Lyssand.

 ?? ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ ?? TRIUMF: Christine Karlsen Alver ble toppscorer da Fana storspilte og slo Larvik på hjemmebane.
ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ TRIUMF: Christine Karlsen Alver ble toppscorer da Fana storspilte og slo Larvik på hjemmebane.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway