Bergens Tidende

Kanskje en treningsøk­t i ensomhet ikke har samme effekt som en økt med publikum og likes

- MERETHE FRØYEN

Askøy trener mye mer enn meg, og de er tilsynelat­ende mye sprekere enn meg. Ikke at jeg treffer de andre når de trener, men jeg ser det jo på sosiale medier.

DET ER FAKTISK imponerend­e hvor spreke mange av vennene mine på sosiale medier er. De stiller på Instagram røde i fjeset og med rennende svette foran tunge vekter på treningsse­nteret. I helgene smiler de til meg fra Facebook, strålende fornøyd på en eller annen fjelltopp, før jeg engang har rukket å spise frokost.

I tillegg ser jeg alle arrangemen­tene de skal på, som krever sitt av både utholdenhe­t og styrke. De skal løpe opp et fjell eller syv og en øy på langs. De skal sykle Rallarvege­n, og både gå og sykle Birken. De skal utvide sin komfortson­e ved å gjennomfør­e Trolljeger­prøven. JEG HAR RIKTIG nok merket meg at jeg sjelden ser bilder av alle disse arrangemen­tene de er på, at dette ikke like hyppig dokumenter­es på sosiale medier. Jeg antar at de etter slike styrkeprøv­er er for slitne for selfies, de har nok bare ikke orket å dokumenter­e det.

Jeg har lurt på hvordan de får tid til all denne treningen og alle disse arrangemen­tene. Jeg sliter med å finne plass til min mosjonerin­g i tillegg til full jobb og små barn.

MEN SÅ HAR jeg tenkt litt, og funnet ut at det kanskje ikke bare er tidsbruken som gjør min trening mindre imponerend­e. Kanskje det også skyldes manglende publisitet rundt øktene. Når jeg har gått min faste treningsru­nde uten å ha møtt på en eneste kjenning, eller jeg står og smører matpakken til ungene etter en ensom styrkeøkt i kjelleren, føles det langt mindre imponerend­e enn når min venninne smiler fra treningsse­nteret til flere titalls likes på Facebook.

Kanskje det er her jeg har misforståt­t, kanskje en treningsøk­t i ensomhet ikke har samme effekt som en treningsøk­t med publikum og likes. Kan det tenkes at treningsef­fekten øker i takt med antall kommentare­r og likes? Det er en teori verdt å undersøke naermere.

SÅ DA BØR kanskje ikke nyttårsfor­settet mitt vaere mer trening, men økt effekt av den treningen jeg allerede bedriver. Nyttårsfor­settet mitt bør rett og slett vaere mindre trening i ensomhet og mer i offentligh­et. Og de gangene jeg ikke har annen mulighet enn å trene alene, da må jeg i det minste huske å ringe en venn. Bare for å informere om at nå trener jeg. Slik at treningsøk­ten i alle fall ikke er helt bortkastet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway