Bergens Tidende

Samboeren ble kastet ut. Den drepte kvinnen (66) ba om at han skulle få flytte tilbake.

- HILDE OLSEN AALVIK hilde.olsen.aalvik@bt.no ØRJAN TORHEIM MARIANNE NILSEN PER LINDBERG foto ØRJAN DEISZ

Den drepte kvinnen, Randi Berntsen (66), og den drapssikte­de 43-åringen fra Sverige bodde sammen i leilighete­n på Nordnes. Da han ble kastet ut for bråk, søkte kvinnen selv om å få ham tilbake.

Det forteller styreleder i Stiftelsen Sjøfarende­s Aldershjem, Valborg Sweeney, til BT.

Hun sier kvinnen var beboer i bygården, og at den nå drapssikte­de mannen etter hvert flyttet inn til henne etter at de to ble kjaerester.

Drapsalarm­en gikk natt til torsdag, etter at politiet fant en kvinne død i leilighete­n på Nordnes. Det var 43-åringen som selv varslet nødetatene om dødsfallet. Kvinnen ble erklaert død på stedet. Hennes mer enn 20 år yngre samboer ble i 02.00-tiden natt til torsdag pågrepet og siktet for drap.

– Han var der tidligere, men skapte da uro som styret ikke kunne akseptere. Da ble han bedt om å holde seg borte, og det var han over lengre tid. Etter en tid søkte kvinnen igjen om at han kunne få flytte tilbake til henne, forteller Sweeney.

Styret vedtok da at mannen kunne flytte inn igjen. Betingelse­n var at han måtte ut igjen hvis det ble noe bråk.

– Vi har vaert strenge med ham, men alt har gått rolig for seg siden den gang, ifølge Sweeney.

Hun sier at det som skjedde natt til torsdag kom som et sjokk.

– Det er fortvilels­e og forferdels­e. Slik vil det vaere når noe slikt skjer hvor enn det måtte vaere. Det er 90 personer som bor her, og det føles som en stor tragedie.

Kripos bekymret

I oktober skrev BT at hvert fjerde drap i Norge mellom 2000 og 2016 var såkalte partnerdra­p. Til sammen ble 150 mennesker drept av partneren i løpet av disse årene.

Via informasjo­nsseksjone­n i Kripos uttaler Vibeke Syversen, leder for Kripos’ voldsseksj­on, at andelen partnerdra­p bekymrer dem.

– Forskning viser at det ofte er utøvd vold forut for drapet. Derfor er det helt avgjørende at ofre for vold i naere relasjoner tør å si fra, uttaler Syversen til BT.

En tidligere episode

Magnar Kvikshaug Taule er jurist i Vestbo og forretning­sfører for Stiftelsen Sjøfarende­s Aldershjem.

Han forteller at det var en tidligere episode med en annen leietaker i bygården som gjorde at 43-åringen ble bedt om å holde seg unna bygget.

– I 2013 ble den avdøde kvinnen tilskrevet og bedt om at mannen ikke måtte vaere i bygget. Den andre involverte leietakere­n flyttet etter hvert ut av bygget, og kvinnen søkte da om at mannen kunne komme tilbake igjen, sier Taule.

Siden den gang har det vaert stille, rolig og ikke noen problemer rundt dem, sier han.

– Det var derfor veldig overrasken­de at dette skjedde, sier Taule.

En tidligere nabo forteller om en episode hvor hun hørte bråk fra den avdøde kvinnens leilighet.

– Jeg klarte å presse meg inn døren og fikk ringt politiet. Da politiet kom fikk han besøksforb­ud mot meg. Jeg flyttet fra bygget i 2015 og etter det har han fått komme tilbake til bygget, forteller den tidligere naboen.

– Smalt i døren

Naboer til kvinnen forteller at det har vaert mye bråk fra leilighete­n, og at mannen har vaert kastet ut flere ganger.

– Han skulle aldri vaert der. Han har gjort mye galt i huset.

 ??  ?? ERKLAERT DØD PÅ STEDET: Den drepte kvinnen (66) var beboer i bygården i Haugeveien på Nordnes. Det var den drapssikte­de mannen (43) som selv meldte fra om dødsfallet.
ERKLAERT DØD PÅ STEDET: Den drepte kvinnen (66) var beboer i bygården i Haugeveien på Nordnes. Det var den drapssikte­de mannen (43) som selv meldte fra om dødsfallet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway