Bergens Tidende

Sønnen: – Jeg fryktet at noe alvorlig skulle skje

- ADALHEIDUR AUDARDOTTI­R OLDEIDE adalheidur.oldeide@bt.no

– Å miste noen på denne måten, hadde jeg ikke trodd jeg skulle oppleve i livet. Det er fortvilend­e, sier Bernt Thomas Berntsen (42).

Berntsen mottok telefonen fra politiet klokken 11.00 torsdag formiddag.

Politiet i Alta, der 42-åringen bor, hadde bedt ham om å dra hjem fra jobb for å møte politiet. Der ble han møtt av betjenter som fortalte at hans mor var funnet død i leilighete­n sin i Bergen.

– Det var en absurd opplevelse, sier Berntsen.

Snakket med moren søndag

Berntsens mor, avdøde Randi Berntsen (66), bodde i Sjøfarende­s Aldershjem på Nordnes i Bergen.

Bernt Thomas Berntsen sier til BT at han snakket med sin mor seinest søndag i forrige uke.

– Det var en helt vanlig samtale. Hun hadde litt helsemessi­ge plager, og vi snakket litt om dette.

Han sier han hadde et naert forhold til moren og at han jevnlig besøkte henne på Nordnes.

Han vokste selv opp i Bergen, men flyttet til Alta i 2000 da han var 24 år gammel.

Den avdøde kvinnen flyttet inn i Sjøfarende­s Aldershjem i 2011. Det samme året ble hun og den siktede mannen kjaerester, sier sønnen.

– Fryktet noe skulle skje

Ifølge sønnen var forholdet mellom moren og den siktede mannen litt av og på i årene siden de møttes.

– Han har gjort en del ting vi har vaert kritisk til i familien. Min mor måtte få ta sine egne avgjørelse­r, men vi frarådet henne sterkt å vaere sammen med ham. Samtidig måtte jeg akseptere at hun tok de valgene hun gjorde.

Ifølge politiet er den siktede mannen omhandlet i politiets registre.

BT kjenner til at den siktede mannen tidligere er dømt for skadeverk og et trafikkfor­hold. Han skal også, for noen år siden, ha blitt bøtelagt for vold i ruset tilstand mot en annen mann.

Bernt Thomas Berntsen sier han hadde en oppfatning av at ting hadde roet seg mellom moren og den siktede mannen det siste året, men at han samtidig hadde fryktet at noe alvorlig kunne skje.

– Men at et familiemed­lem skulle bli drept, hadde jeg ikke forestilt meg.

Fremstille­s for fengsling

Den 43 år gamle mannen er undersøkt av lege og sitter nå i arresten på politihuse­t. Han er foreløpig siktet for drap etter straffelov­ens paragraf 275.

– Mannen har gitt en forklaring til politiet, ut ifra det han har sagt er det ikke grunn til å tro at andre personer var involvert i hendelsen, sier politiadvo­kat Kristine Knutsen-Berge.

Mannen vil bli fremstilt for varetektsf­engsling i dag. Advokat Torbjørn K. Sognefest er forsvarer for den siktede mannen.

– Jeg har snakket med ham, men kan ikke si mer om saken på nåvaerende tidspunkt, sier Sognefest.

Etter det BT kjenner til skal kvinnen ha blitt utsatt for omfattende ytre vold. Det skal også ha blitt funnet en gjenstand som kan settes i forbindels­e med skadene på kvinnen.

 ??  ?? FIKK TELEFON FRA POLITIET: Bernt Thomas Berntsen er sønnen til den avdøde kvinnen. – En absurd opplevelse, sier han. Dette bildet er tatt i en annen sammenheng.
FIKK TELEFON FRA POLITIET: Bernt Thomas Berntsen er sønnen til den avdøde kvinnen. – En absurd opplevelse, sier han. Dette bildet er tatt i en annen sammenheng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway