Bergens Tidende

Ni tegn som indikerer at det kan vaere på tide å bytte jobb

- ELSE RØNNEVIG ANDERSEN nyhet@bt.no

– En jobb trenger ikke vaere 100 prosent lystbetont, men du skal kjenne på at den jobben du gjør i en eller annen grad er betydnings­full.

Etter en lang juleferie, kan det vaere tungt å komme tilbake på jobb.

I løpet av fridagene har du kanskje fått mulighet til å reflektere over karrieren din. Er jobben like gøy fortsatt? Skal du slite med den sure kollegaen i enda et år? Får du nok utfordring­er?

Det er når du svarer nei på for mange slike spørsmål, at du bør gå noen runder med deg selv.

Erfaringsm­essig lønner det seg kun å vaere tre til fem år i hver jobb, sier fagsjef for rekrutteri­ng i DNB, Guri Larsen.

– Da bygger man kompetanse samtidig som man viser stabilitet. Når man begynner i en ny jobb, er laeringsku­rven bratt. Men etter tre til fem år, flater den gjerne ut. Og da kan det vaere på tide å søke nye oppgaver.

Sammen med rekrutteri­ngsekspert og førsteaman­uensis hos BI, Ole I. Iversen, viser Larsen hvilke tegn du skal se etter.

Her er ni tegn på at det er på tide å bytte beite:

Du gleder deg ikke lenger til å gå på jobb

– En jobb trenger ikke vaere 100 prosent lystbetont, men du skal kjenne på at den jobben du gjør i en eller annen grad er betydnings­full – at den har et mål og en mening. Det kan også vaere at du ikke trives med kolleger eller kulturen på jobben. En jobbhverda­g uten trivsel vil etter

 ??  ?? FEM ÅR: – Erfaringsm­essig lønner det seg kun å vaere tre til fem år i hver jobb, sier fagsjef for rekrutteri­ng i DNB, Guri Larsen.
FEM ÅR: – Erfaringsm­essig lønner det seg kun å vaere tre til fem år i hver jobb, sier fagsjef for rekrutteri­ng i DNB, Guri Larsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway