Bergens Tidende

Han trives i jobben, men har fått tilbud et annet sted

- ELSE RØNNEVIG ANDERSEN nyhet@bt.no

Er gresset grønnere på den andre siden? Jobbeksper­ten svarer.

Spørsmål:

Jeg har et luksusprob­lem. Jeg er i den situasjone­n at jeg er i en god jobb, men jeg har også fått et tilbud fra et annet firma. Jeg jobber med web-utvikling og er utdannet som grafisk designer. Jeg har jobbet i snart fire år etter studiene, så jeg er relativt «fersk» i karrieren min. Nå er jeg inne i min tredje faste ansettelse og har fått tilbud om den fjerde.

Firmaet som har tilbudt meg ny jobb, er et mindre firma. De har cirka 15 ansatte, men er i god vekst, og de planlegger å ansette tre-fire personer til. De jobber spesialise­rt med utvikling av tjenester til web og ligger helt i front når det gjelder ny og moderne teknologi. Jeg har ikke fått de endelige vilkårene, men tror nok de ligger omtrent likt som min nåvaerende arbeidsgiv­er. Arbeidspla­ssen her vil vaere naermere hjemmet, cirka 15 minutter.

Jobbeksper­ten:

Slik jeg ser det er det alltid riktig å søke seg til en ny jobb og ikke vekk fra den man har. Det virker som om du har en god jobb som du trives med og som du på ingen måter føler at du må komme deg vekk fra. Det er bra.

Samtidig mener jeg å lese at ting går litt på repeat og at teknologie­n du leverer, ikke er fremtidsre­ttet. Spørsmålet blir da om du kan tenke deg å gjøre dette fremover eller om du kjenner på en stor lyst til å endre.

Hvis du skulle ende opp med å velge å bli der du er, betyr det ikke at du må bli der for all fremtid. Du er enhver tid kun tre måneder unna det å kunne bytte til en annen jobb hvis det skulle bli aktuelt.

Det finnes en rekke muligheter når man har en IT-bakgrunn, og du vil fortløpend­e kunne søke deg videre. Toget er med andre ord ikke i ferd med å forlate perrongen for siste gang.

Skulle du ende opp med å bytte beite, vil det samme gjelde. Blir det en vellykket overgang, får du dekket dine behov for å jobbe med mer nyskapende teknologi.

 ??  ??
 ?? FOTO: JAN T. ESPEDAL ?? JOBBEKSPER­TEN: Leder av Karrierese­nteret ved Universite­tet i Oslo (UiO), Gisle Hellsten.
FOTO: JAN T. ESPEDAL JOBBEKSPER­TEN: Leder av Karrierese­nteret ved Universite­tet i Oslo (UiO), Gisle Hellsten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway