Bergens Tidende

Ingen god finale for Clint Eastwood (88)

-

Mannen han spiller og filmen i sin helhet har en drøss av feil og mangler.

det er sagt, er det mye som skurrer her.

OM EARL BARE er naiv, og først ikke skjønner at det er narkotikas­mugling for et meksikansk kartell han begir seg ut på, finner han snart nok ut av det.

Han snoker i lasten, og blir sjokkert da han finner kokain. Likevel fortsetter han, ser ikke ut til å ha noen kvaler med jobben.

MED DETTE sier Eastwood nei takk til en interessan­t etisk problemsti­lling.

Når Earl først er igang med å angre på fortiden, på sine prioriteri­nger, virker det litt merkelig at han ikke også tenker over hvorvidt han synes det er greit å bli kriminell på sine eldre dager.

Etterhvert kommer politiet på sporet av ham, og det øker spenningen. Dette til tross for at Bradley Cooper som spesialage­nt Colin Bates har omtrent like mye personligh­et som en mannekengd­ukke. Michael Peñas karakter har ikke engang det.

DET FINESTE EASTWOOD virkelig har på hjertet, er at en aldrende mann også kan angre.

Han spiller det godt, saerlig i samtaler hvor han forsøker å få andre til å laere av de feilene han selv har gjort. Denne livsvisdom­men står igjen som det beste med filmen.

MEN SÅ ER DET andre ting ved Earl som slår helt feil ut. Han har reist rundt mesteparte­n av livet, og presentere­s likevel som ignorant.

Blant annet kommer Earl med en rasistisk kommentar, og når han blir rettet på, inviteres vi til å le av at han «bare er en gammel mann som ikke vet bedre».

Det må også nevnes at alle kvinnene i filmen enten er i slekt med Earl, eller blir seksualise­rt av ham. Det kjennes utdatert og ekkelt.

ANMELDT AV HANNE MARIE NORD

 ??  ?? CLINTER’N: «Det fineste Eastwood virkelig har på hjertet, er at en aldrende mann også kan angre», skriver Hanne M. Nord. Ellers er hun ikke saerlig fornøyd med denne filmen.
CLINTER’N: «Det fineste Eastwood virkelig har på hjertet, er at en aldrende mann også kan angre», skriver Hanne M. Nord. Ellers er hun ikke saerlig fornøyd med denne filmen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway