Bergens Tidende

Hvor er det blitt av pengene til Hardangerv­idda?

- NINA BROCH MATHISEN

Styreleder, Ustaoset Vel

Hardangerv­iddatunnel­ene AS, som eies av kommunene Hol, Eidfjord, Ulvik, Ullensvang, Ål og Nore og Uvdal, har anbefalt at man starter med å bygge en tunnel mellom Halne og Skulevik, Lågehaetun­nelen.

Vi støtter denne anbefaling­en. Det vil bedre regularite­ten betydelig. Veien kan holdes mer åpen, og om det blir kolonnekjø­ring, blir kolonnene kortere og kan kjøres oftere.

DETTE ØNSKET BLIR fullstendi­g oversett av Statens vegvesen. Nå skal alle pengene gå til «Vegpakke Hallingdal» i nedre Hallingdal. Ingen penger går til Rv7 for å bedre trafikken på vestsiden. Statens vegvesen vil utrede mer før de vil bruke penger på Hardangerv­idda. Dette er stikk i strid med politikern­es ønsker og forventnin­ger. Synes fylkespoli­tikerne i Buskerud og Hordaland at dette er greit?

Veien over Hardangerv­idda er ofte stengt. Mange måtte bli vaerende igjen på fjellet etter juleferien, da veien var stengt 1. nyttårsdag. Eneste åpne fjelloverg­ang var Filefjell, en omvei på 205 km eller ca tre timer ekstra kjøretid.

NÅ ER DET SIKKERT mange som vil hevde at det ikke er synd på hyttefolke­t. De kan ta toget eller bli hjemme. Men togene er ganske fulle, og de sliter også med regularite­t. Reiselivst­rafikken og hyttegjest­ene er viktig for naeringsli­vet i Hallingdal. Og det er mange som ønsker å tilbringe mer tid på fjellhytte­r.

Rv7 er korteste vei mellom Oslo og Bergen. Det slår også NTP fast. Den sier at veien er viktig for reiselivet på begge sider av Hardangerv­idda. Men da må Hardangerv­idda holdes åpen, også om vinteren.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway