Bergens Tidende

Samboeren har tilstått å ha kvalt Randi (66)

Fredag var den 43 gamle samboeren til avdøde for syk til å møte i retten.

-

eI 02-tiden natt til torsdag 10. januar ble en mann (43) pågrepet for å ha drept sin samboer, 66 år gamle Randi Berntsen.

Hun ble funnet død i leilighete­n sin på Nordnes. 43-åringen ringte selv helsevesen­et om dødsfallet, og dermed ble også politiet varslet.

– Kvalt

I en kjennelse fra Bergen tingrett fredag ettermidda­g går det frem at 43-åringen, som politiet traff på åstedet, har gitt en tilståelse i saken. Han er nå varetektsf­engslet i fire uker med brev- og besøksforb­ud.

I kjennelsen heter det at mannen med skjellig grunn kan mistenkes for drap. Retten viser med en gang til «siktedes tilståelse», som det står er fastholdt i flere forklaring­er.

Politiet slo umiddelbar­t drapsalarm. Etter hva BT kjenner til, er teorien så langt i etterforsk­ningen at kvinnen ble kvalt.

Hun skal også ha blitt utsatt for annen og omfattende, ytre vold. Den 66 år gamle kvinnen skal ha blitt funnet død i sengen – kvalt og med stikkskade­r.

Flere gjenstande­r, som angivelig kan ses i sammenheng med skadene på kvinnen, skal vaere blant funnene politiet gjorde på åstedet.

Så langt har ikke politiet villet si noe om verken skadene, mulig dødsårsak eller omfanget av vold.

«Slipp det du har i hendene»

Tor Løland bor i naboleilig­heten til kvinnen som ble drept. Han forteller at han våknet av to smell rundt klokken to natt til torsdag. Like etterpå hørte han mye bråk ute i gangen.

– Så hørt jeg plutselig at noen sa: «Slipp det du har i hendene», sier han.

Han forteller at han har soverommet sitt vegg i vegg med soverommet i kvinnens leilighet.

– Men jeg hørte ingenting før det smalt i inngangsdø­ren.

Løland sier han åpnet døren for å se hva som foregikk ute i gangen.

– Der så jeg mannen stå med begge armene opp etter veggen, og politifolk som drev og ransaket ham.

Løland lukket døren, men sier han hørte at det ble brukt masse plast ute i gangen.

– Da jeg så ut av vinduet litt seinere, så jeg mannen bli ledet ut av politiet, godt pakket inn i plast. Han måtte ha hjelp til å komme seg inn i bilen, men

 ??  ?? Randi Berntsen
Randi Berntsen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway