Bergens Tidende

Vil avhøre samboeren søndag

Politiet jobber for fullt med drapet på Nordnes gjennom helgen.

- TORUNN A. AARØY torunn.aaroy@bt.no

Ved 02-tiden natt til torsdag 10. januar ble en 43 år gammel mann pågrepet for å ha drept sin samboer, 66 år gamle Randi Berntsen.

Han ringte selv til helseesene­t om dødsfallet, og dermed ble også politiet varslet.

Berntsen ble funnet død i leilighete­n sin på Nordnes like etter, og 43-åringen skal nå ha erkjent drapet. Politiet har så langt ikke fått tatt et skikkelig avhør av den siktede. Det håper de å få til søndag.

– Det ser ut til at vi får til et avhør i morgen. Men vi må hele tiden ta fortløpend­e vurderinge­r, sier politiadvo­kat Kristine Knutsen-Berge i Vest politidist­rikt.

43-åringen sitter pr. nå i Bergen fengsel, etter at han fredag ble varetektsf­engslet i fire uker med brev- og besøksforb­ud.

– Hva innebaerer tilståelse­n fra mannen?

– I og med at vi ikke har fått gjennomfør­t avhøret, kan jeg ikke si noe som gjelder hans forklaring.

Politiet etterforsk­er drapet også i helgen. De jobber med innhenting av elektronis­ke spor, og lørdag skal de også ta vitneavhør.

Den avdøde kvinnen flyttet inn i Sjøfarende­s Aldershjem i 2011. Det samme året ble hun og den siktede mannen kjaerester, ifølge sønnen hennes. Siktede kommer fra Sverige, men har bodd mange år i Norge.

– Jeg fryktet at noe alvorlig skulle skje, sa sønnen i et intervju med BT samme dag som drapet ble kjent.

Den drepte kvinnen skal også ha blitt utsatt for annen og omfattende, ytre vold. Hun skal ha blitt funnet død i sengen – kvalt og med stikkskade­r.

Flere gjenstande­r, som angivelig kan ses i sammenheng med skadene på kvinnen, skal vaere blant funnene politiet gjorde på åstedet.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ ?? HENTET: Her blir kvinnen hentet ut av leilighete­n etter drapet på Nordnes natt til torsdag denne uken.
ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ HENTET: Her blir kvinnen hentet ut av leilighete­n etter drapet på Nordnes natt til torsdag denne uken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway