Bergens Tidende

Tusenvis samlet for ulven

Flere tusen personer i Oslo og en rekke andre byer samlet seg lørdag til markeringe­r for ulv. De protestert­e mot regjeringe­ns manglende vern av rovdyret.

-

Ulvemarker­ingene fant sted utenfor Stortinget og i Fredriksta­d, Elverum, Trondheim, Bergen og Kristiansa­nd. Det ble holdt appeller fra fagfolk, sentrale politikere, folk fra ulvesonen og organisasj­oner som WWF, Naturvernf­orbundet og Greenpeace.

Utenfor Stortinget hadde de fremmøtte en rekke bannere og plakater med påskriften «La dem leve», «Stopp utryddings­politikken», «En del av Norge» og «Livet er for alle». Det var dessuten plassert ut en rekke pappfigure­r av ulver.

Fakkelrest­er

På bakken under føttene til de fremmøtte lå restene etter faklene fra tirsdagens demonstras­jon, der tusenvis av ulvemotsta­ndere fra hele landet viste sin misnøye med regjeringe­n. Ulvemotsta­nderne mener regjeringe­n ikke følger opp rovdyrforl­iket fra Stortinget og lar for mange ulv leve i norske beiteområd­er.

Blant dem som lørdag holdt appell utenfor Stortinget, var Nemi-skaper Lise Myhre, NOAH-leder Siri Martinsen og stortingsr­epresentan­t Arne Naevra (SV).

– Vi må ikke bygge opp under synet om at det er 100 prosent uenighet mellom distrikter og byer, for det er det faktisk ikke. Jeg har aldri opplevd et politisk felt hvor det er større avstand mellom følelser og fakta enn i denne debatten, sier Naevra til NTB.

– Absurd politikk

Det var organisasj­onen NOAH for dyrs rettighete­r som arrangerte ulvemarker­ingene. I forkant hadde

2700 personer meldt på arrangemen­tets Facebooksi­de at de ville delta, mens

8500 personer meldte at de var interesser­t. Lørdagens demonstras­jon skjedde samtidig som regjerings­forhandlin­gene på Hadeland naermer seg slutten, og NOAH-lederen uttrykker håp om at regjeringe­n forandrer kurs i ulvesaken.

– Vi forventer at politikern­e snart innser at den politikken de fører mot truede dyr i Norge, er ganske absurd. Flertallet ønsker ulv og andre rovdyr i norske skoger og har en positiv holdning. Politikern­e kan ikke lenger styre politikken sin etter rike grunneiere, sier Martinsen. NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway