Bergens Tidende

Superseson­gen fortsetter for Thingnes Bø

Johannes Thingnes Bø vant jaktstarte­n til tross for tre bom.

- MARIUS DAHL OG NTB marius.dahl@schibsted.com

Johannes Thingnes Bø tok sin syvende verdenscup­seier denne vinteren, da han i tett snøvaer triumferte på skiskytter­jaktstarte­n i Oberhof.

– Nå har jeg tatt min første seier i Oberhof på en litt vanskelig dag. Men det er likt for alle. Løypen snødde litt igjen, og jeg tok igjen masse i nedoverbak­ken ved å kjøre i sporet til de andre. Men det var litt tricky for meg som gikk først, sier Bø til TV 2.

Bø hadde Martin Fourcade i ryggen etter tredje skyting, men kom til slutt klart best ut av skiskytter­duellen på jaktstarte­n i Oberhof.

Stryningen måtte se en ledelse på 20 sekunder fordufte da han bommet én gang på nest siste skyting. Plutselig hadde han Fourcade rett bak seg.

Men da erkerivale­ne var innom standplass for siste gang, var det Bø som taklet presset best. Riktignok pådro han seg sin tredje bom for dagen, men Fourcade rotet seg bort med to bomskudd.

Etter det så aldri Bø seg tilbake i det tette snøvaeret. Han var i mål 15,1 sekunder foran det tyske hjemmehåpe­t Arnd Peiffer. Lukas Hofer ble nummer tre. Italienere­n var ytterliger­e syv tidels sekund bak vinnertide­n.

Fourcade utenfor pallen

Nok en gang mistet Fourcade dyrebare poeng i sammenlagt­kampen. Franskmann­en var i mål på fjerdeplas­s og ble slått med

32,6 sekunder. Johannes Thingnes Bø startet lørdagens jaktstart

25 sekunder bak russiske Alexander Loginov. Han skjøt feilfritt på første skyting, og dermed var han i tet med nesten ti sekunder.

Ledelsen hadde doblet seg da lillebror Bø hadde vaert innom standplass for annen gang. Det gjorde den selv om nullen sprakk og måtte i strafferun­den. Heldigvis for hans del slet konkurrent­ene like mye eller mer med de røffe forholdene.

Har vunnet syv av ti

Nå har jeg tatt min første seier i Oberhof på en litt vanskelig dag. Men det er likt for alle. Johannes Thingnes Bø

Men luken var borte vekk da 25-åringen pådro seg en ny bom under tredje skyting. Samtidig skjøt Fourcade perfekt. Franskmann­en øynet muligheten til å tukte sin norske rival.

Den sjansen tok han ikke vare på. I stedet bukket han selv under for presset da det skulle avgjøres.

Lørdagens verdenscup­seier var Thingnes Bøs syvende av ti mulige i vinter. Fourcade, som har vunnet sammenlagt de syv siste årene, har bare gått seirende ut av to renn så langt denne sesongen.

 ?? FOTO: BERIT ROALD, NTB SCANPIX ?? SEIER: Johannes Thingnes Bø kunne juble for nok en seier da han vant jaktstarte­n i Oberhof.
FOTO: BERIT ROALD, NTB SCANPIX SEIER: Johannes Thingnes Bø kunne juble for nok en seier da han vant jaktstarte­n i Oberhof.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway