Bergens Tidende

Branns drømmespil­ler er klar for klubben

Petter Strand (24) er blitt enig med Brann om en kontrakt. Dermed kommer «storspille­ren som glapp» hjem til Bergen.

- MADS BØYUM mads.boyum@bt.no PETTER FLØTTUM

Brann har får de har ønsket seg i årevis: Petter Strand er klar for klubben, ifølge Eurosport.

Den tidligere Molde-spilleren er enige med Brann om en lengre kontrakt med rødtrøyene, og vil bli presentert innen få dager.

Det betyr at en dårlig skjult overgangss­ak har fått sin slutt. Bergensere­n Strand kommer til hjembyen etter å ha gått ut sin kontrakt i Molde.

BT fikk før helgen vite at Strands fremtid sannsynlig­vis ville bli avklart innen få dager. Det ble da rapportert at han hadde flere alternativ­er å velge mellom.

Petter Strands kontrakt med Molde gikk ut etter forrige sesong. At han er kontraktsl­øs, har gitt ham svaert gode kort på hånden i forhandlin­gene med Brann om lønn og signerings­bonus. Strand vil bli en av klubbens best betalte spillere.

Huseklepp er positiv

– Jeg liker dette. Det er en god, lokal spiller som har gått en annen vei og ender i Brann. Det er en god historie, sier Ballsparke­kspert Erik Huseklepp om Strand-nyheten.

Sportssjef Rune Soltvedt ønsker ikke å kommentere saken.

I flere år har Strand av mange blitt sett på som storspille­ren Brann glapp på. Han er vokst opp på Tertnes, Branns ungdomsavd­eling ble tipset om hans talent, men Strand fikk gå til Sogndal uten kamp. På Fosshaugan­e markerte han seg umiddelbar­t i eliteserie­n 2014.

Kan brukes flere steder

Strand er anvendelig. Han kan spille som en av Branns tre midtbanesp­iller, som en av kantene eller en av backene. Dette har ikke bare vaert et pluss for Strand.

I Molde er han blitt benyttet en rekke steder på banen, med konsekvens­en at han ikke fikk etablert seg et fast sted på banen. Strand har ønsket seg én rolle, som de fleste spillere, og da helst som indreløper.

– Lars Arne Nilsen elsker spillere som kan brukes i flere posisjoner, påpeker Huseklepp.

I Brann vil Strand gjenforene­s med Azar Karadas, som han spilte sammen med i Sogndal.

 ?? FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT, BILDBYRÅN NORWAY ?? VENDER HJEM: Petter Strand skal til Bergen igjen.
FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT, BILDBYRÅN NORWAY VENDER HJEM: Petter Strand skal til Bergen igjen.
 ?? FOTO: ØYSTEIN TORHEIM ?? I SOGNDAL: Det har ofte vaert mange bergensere i Sogndal. I mai 2014 samlet BT dem til bilde på Fosshaugan­e. Petter Strand (fra h.), Azar Karadas (nordfjordi­ng), Tim Nilsen, Tom Mangersnes, Helge Haugen (nå fysisk trener i Brann) og Kristoffer Nesse Stephensen stilte opp.
FOTO: ØYSTEIN TORHEIM I SOGNDAL: Det har ofte vaert mange bergensere i Sogndal. I mai 2014 samlet BT dem til bilde på Fosshaugan­e. Petter Strand (fra h.), Azar Karadas (nordfjordi­ng), Tim Nilsen, Tom Mangersnes, Helge Haugen (nå fysisk trener i Brann) og Kristoffer Nesse Stephensen stilte opp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway