Bergens Tidende

Pedersen fortsatt med i gullkampen

Før allround-EM avgjøres søndag har Sverre Lunde Pedersen (26) fremdeles muligheten til å ta Norges første gull i mesterskap­et siden 1991.

- PETTER FLØTTUM OG NTB petter.flottum@bt.no

Ingen nordmenn har tronet øverst på pallen etter allroundEM siden Johann Olav Koss i 1991. Halvveis ut i årets mesterskap lever fremdeles gullsjanse­ne til Sverre Lunde Pedersen (26). Etter tredjeplas­s på lørdagens

500- og 5000-meter er bergensere­n kun 0,13 poeng bak Patrick Roest på andre og 0,20 poeng bak lederen Sven Kramer. Det tilsvarer henholdsvi­s 0,13 og 0,20 sekunder på søndagens

1500-meter.

– Ingenting er avgjort. Det blir selvfølgel­ig veldig tøft, men jeg kommer ikke til å gi opp før jeg er i mål på 10.000-meteren, sier Pedersen om gullsjanse­ne på telefon fra Italia.

I lørdagens andre løp,

5000-meteren, møtte han selveste Kramer i par. Da fikk han det tøft med å henge på den nederlands­ke storheten, og måtte slippe ham fra seg inn mot siste veksling. Det betyr ingenting foran søndagens avsluttend­e 10.000-meter, mener han likevel.

– Å gå mot Kramer er litt utfordrend­e, for han går litt ujevnt, så jeg blir litt påvirket. Jeg må bare finne mitt eget løp og gå det, sier han.

Bøkko på fjerde

Håvard Bøkko startet dagen glimrende med 2.-plass på 500 meter. På halvmilen gjorde han nok et godt løp. Bøkko ble nummer seks, og sammenlagt er han nummer fire. Han er et snaut tidspoeng bak Roest og har 2,91 sekunder å hente inn på 1500 meter.

For Sindre Henriksen ligger det dårligere an. Bergensere­n gikk en svaert svak 5000-meter.

 ??  ?? Sverre Lunde Pedersen
Sverre Lunde Pedersen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway