Bergens Tidende

Motgang vil definere Solskjaer som leder

De første 24 dagene har vaert et eventyr. Men det er i motgang Ole Gunnar Solskjaer (45) må stå frem som en stor leder.

- ERLEND NESJE

England-legenden Bobby Moore står på sokkel utenfor. Noen få asiatiske turister venter tålmodig på at billettluk­ene til guidet stadiontur skal åpne. Ellers er det helt stille utenfor Wembley en lørdag i januar.

Wembley er gedigent. Og det er altså her Ole Gunnar Solskjaer skal få sin mye omtalte første store test som Manchester Unitedmana­ger mot Mauricio Pochettino­s Tottenham.

Solskjaer kunne ikke fått en større scene. Hans fem første kamper har gitt fem seire og 16–3 i målforskje­ll.

Solskjaer har tilsynelat­ende gjort alt riktig. Han har fått sin fortjente hyllest i både innland og utland. Ut fra skriverien­e er han en leder med stor L og et forbilde for norske naeringsli­vstopper. Det er blitt brukt ord som «lederbragd» om hans fem første kamper i Manchester United.

Men det er hvordan Ole Gunnar Solskjaer takler motgang som vil definere hvor sterk han er som manager og leder av Manchester United. Alle fotballtre­nere opplever motgang en eller annen gang. Solskjaer har gjort det tidligere, og kommer til å gjøre det igjen. Det vet han godt. Da må han trolig bruke helt andre verktøy enn til nå.

I starten har det handlet om å frigjøre energi og skape harmoni i en klubb som rett og slett ikke orket mer av forgjenger José Mourinho.

Solskjaer har gjort det han kom for. Senket skuldrene til en hel klubb. Skapt trygghet. Smilt og vunnet.

Men nå kommer det tøffere tider. Et tap for Tottenham vil vaere et tilbakesla­g, men ikke motgang. Motgang er en rekke med kamper med spillemess­ig og resultatme­ssig tilbakesla­g. Vil hans milde tilnaermin­g holde da?

Tottenham har ikke tapt på hjemmebane mot Manchester United etter at Sir Alex Ferguson ga seg i mai 2013. Det er godt mulig Solskjaer er i stand til å gjøre noe med den statistikk­en. Nordmøring­en har hatt en tendens til å overraske.

Men uansett resultat må vi vente litt før vi vet hvor god leder Ole Gunnar Solskjaer er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway