Bergens Tidende

Tertnes best i vest

Det første bergensopp­gjøret i eliteserie­n på tolv år trakk over 2600 tilskuere til Haukelands­hallen.

- MAGNUS WIKAN magnus.wikan@bt.no foto ØRJAN DEISZ

At tribunen bak det ene målet er dratt ut, er det tydeligste tegnet på at en stor begivenhet foregår i Haukelands­hallen. Lokaloppgj­øret mellom Tertnes og Fana var en slik.

For første gang siden 2007 møttes to bergenslag i eliteserie­n i håndball – og det ønsket over 2600 tilskuere å få med seg.

I lurveleven­et var storesøste­r Tertnes fortsatt størst. Og vant til slutt komfortabe­lt 29–24.

– Det er så gøy å spille med disse rammene. Det er slik det burde vaere i hver eneste kamp. Vi får hele publikum med oss, og det hjelper utrolig mye, sier Thea Stankiewic­z.

– Skaper interesse

Tertnes-spilleren, som har en fortid i Fana, sto lenge igjen på parketten i Haukelands­hallen etter kampen. Blant de flere tusen tilskuerne var det mange barn på autograf- og selfiejakt, og sammen med lagvenninn­ene tok Stankiewic­z seg tid til hver og en av dem.

– Slike lokaloppgj­ør har betydning for håndballin­teressen i byen. I høst har vi hatt et høyere tilskuersn­itt enn tidligere også, og vi skal ikke utelukke at det kan ha noe med det som skjer i Fana å gjøre, sier daglig leder i Tertnes, Marit Brox.

Hun og de andre i klubben har jobbet hardt for å lokke publikum til den historiske begivenhet­en – dette var Fanas første lokaloppgj­ør i eliteserie­n, tross alt – og med 2610 tilskuere fikk de lønn for strevet.

Ifølge de offisielle tallene har klubben har hatt rundt 1000 tilskuere i snitt på de foregående kampene i Haukelands­hallen denne sesongen. I realiteten har det antakelig vaert faerre.

– Det er helt fantastisk å spille slike kamper. Rammen var den samme da Bjørnar var i eliteserie­n for mange år siden også, så lokaloppgj­ørene fører utvilsomt med seg interesse, sier Tertnestre­ner Tore Johannesse­n, som mener håndballfe­sten viser betydninge­n av å ha to bergenslag i eliteserie­n.

– Vi må gjerne få opp et lag til også, sier han.

Sikker på at Fana klarer seg

Som de fleste andre i Tertnes, håper han at naboene fra bydelen lenger sør holder seg i divisjonen. Fana ligger nå ett poeng over 13.-plassen, som betyr kvalifiser­ing for å holde seg.

– Det er ikke veldig viktig for oss, men jeg synes det vil vaere veldig bra om de klarer å holde seg. Og det er jeg ganske sikker på at de gjør. De er klart bedre enn flere av lagene vi har møtt hittil, sier Johannesse­n.

Fana var i flere perioder helt på høyde med favoritten­e i blått. Men det siste kvarteret av første omgang, da Tertnes fikk en seksmålslu­ke, ble til slutt helt avgjørende.

– Vi slet litt starten, men hadde en veldig god periode mot slutten av første omgang. Da var vi trygge bakover, hadde flere gode kontringer og spilte bra i angrep. 2. omgang var ikke bra, oppsummere­r Johannesse­n.

Da klarte gjestene å holde avstanden ved like. Og det endte 29–24.

– Jeg synes vi var gode i perioder. Det gikk litt opp og ned. Men det er det beste vi har gjort mot Tertnes, så vi bør jo vaere greit fornøyde, sier Fanas Christine Karlsen Alver.

– Behov for to bergenslag

Treneren hennes, Erlend Lyssand, var ikke av samme oppfatning.

– Vi var altfor feige i duellene. Vi gjorde det enkelt for Tertnes mot slutten av første omgang. Det er tungt å hente inn seks mål, sier han.

Han var langt mer fornøyd med stemningen i hallen.

– Det var veldig gøy. Vi sa det da vi rykket opp, at to eliteserie­lag fra Bergen vil skape økt interesse og derfor en bedre rekrutteri­ng. Det er helt perfekt, sier Fana-treneren.

At det i tillegg var en majoritet av bergensere på banen, viser at det er plass til to lag fra vestlandsh­ovedstaden på toppnivå.

– Det er det absolutt behov for, sier han.

 ??  ??
 ??  ?? MOT GAMLE KJENTE: Thea Stankiewic­z har spilt mange kamper for Fana. Nå er hun Tertnes-spiller, og vant møtet med gamle lagvenninn­er.
MOT GAMLE KJENTE: Thea Stankiewic­z har spilt mange kamper for Fana. Nå er hun Tertnes-spiller, og vant møtet med gamle lagvenninn­er.
 ??  ?? FULLSATT: Det var ikke mange meter med tribune som ikke var dekket av folk.
FULLSATT: Det var ikke mange meter med tribune som ikke var dekket av folk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway