Bergens Tidende

Avslutter prosedyre i Jensensake­n

-

Eirik Jensens forsvarere varsler at de vil plukke fra hverandre hele Spesialenh­etens tiltale om korrupsjon og medvirknin­g til hasjimport.

– Det er ikke sammenheng mellom hasjinnfør­slene som Cappelen skal ha fått og den kommunikas­jonen som har eksistert mellom Jensen og Cappelen, sier advokat John Christian Elden til NTB.

Siste sak med jury

Spesialenh­eten for politisake­r avsluttet sin prosedyre i den fire og en halv måned lange ankesaken litt før lunsj onsdag.

I det som er den aller siste jurysaken i en norsk domstol, ba aktor Guri Glaerum Kleppe juryen om å finne den tidligere politimann­en skyldig i medvirknin­g til narkotikai­nnførsel og korrupsjon.

Gjennom halvannen rettsdag gikk aktoratet gjennom bevisene de mener bør holde til å domfelle Jensen.

Avslutter prosedyre

Forsvarerl­aget til Jensen har varslet at de vil prosedere like lenge og vil ventelig ikke avslutte før i ettermidda­g.

Advokat John Christian Elden gikk langt i si at hele etterforsk­ningen Spesialenh­eten har gjennomfør­t mot Jensen har vaert preget av at de vil ha ham dømt, og at de derfor har stolt på den kriminelle Gjermund Cappelens tilståelse uten nødvendig forbehold.

I motsetning til første gangs behandling i tingretten har Jensens forsvarere under ankesaken kronologis­k satt sammen de bevisene som foreligger.

Mangler sammenheng

Dette skal vise at det ikke er den påståtte sammenheng­en mellom Cappelens innførsler av flere tonn hasj, og e-poster og tekstmeldi­nger med Jensen.

Elden og de to øvrige forsvarern­e, advokatene Sidsel Katralen og Thomas Randby, vil i dag systematis­k gå gjennom hele den påtalte perioden fra 2004 til 2014.

De skal da vise sammenheng eller fravaer av sammenheng mellom Jensen og Cappelen knyttet til alle de påståtte hasjinnfør­slene Cappelen har tilstått.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway